Povestea Persil

Persil, primul detergent modern din Germania
1907
Doamna în Alb începe campania sa de publicitate pentru Persil
1922
Războiul s-a sfârşit, Persil a revenit
1950
Persil 59 – Cel mai bun Persil din toate timpurile
1959
Persil 65 – spumare controlată, rufe bine îngrijite
1965
Persil 70 - Fără îndoială "Cel mai bun produs al nostru."
1970
Ceva pe care te poţi baza
1973
Persil Lichid – Alternativa la pudră
1987
Persil Supra – Curăţare puternic concentrată
1990
Persil Color – Protecţie pentru culori strălucitoare
1991
Persil Megaperls® Perle în loc de pudră
1994
Persil Tabs: tablets for the washing machine.
1998
Persil Sensitive: Pentru persoanele cu piele sensibilă
1999
Persil LIQUITS®: Detergent de rufe lichid în formă solidă
2002
Persil Color Gel: Performanţe sporite la 30°C
2003
Persil Sensitive cu săpun natural.
2004
Persil Color oferă performanţe mai bune ca niciodată.
2005
Persil Expert – cea mai buna performanta Persil de pana acum
2011
Noul Persil Expert Duo-Caps: Dubla Putere pentru hainele tale
2012
Persil Expert: Curatenie Perfecta incepand de la 20°
2013
Persil Expert Lavender Freshness
2014

1907

Persil, primul detergent modern din Germania

În anul 1907, chimiştii companiei Henkel au reuşit să revoluţioneze procesul de spălare. Aceştia au combinat silicatul de sodiu cu perboratul de sodiu, combinaţie ce degaja bule de oxigen dispersate fin în timpul fierberii rufelor. Spre deosebire de clor, care fusese folosit până atunci, această combinaţie a albit rufele cu blândeţe şi fără mirosuri neplăcute. Şi a făcut mai mult decât atât: a eliberat gospodinele de operaţiunile de frecare, amestecare şi batere a rufelor, care erau obositoare şi necesitau mult timp.

S-a născut primul detergent care spală singur: Persil. Numele său derivă din cele mai importante componente ale sale: perborat şi silicat.

1922

Doamna în Alb începe campania sa de publicitate pentru Persil

O figură familiară pentru generaţii de oameni: Doamna îmbrăcată în întregime în alb, cu un pachet de Persil în mâna stângă. Aceasta a fost creată de celebrul artist şi caricaturist din Berlin, Kurt Heiligenstaedt, care a primit comanda de a desena un afiş pentru Persil în anul 1922. Însă Doamna în Alb nu este doar o fantezie. Ea era prietena de 18 ani a artistului. Heiligenstaedt a însoţit-o la un magazin de modă din Alexanderplatz pentru a cumpăra o rochie albă, apoi a  rugat-o să pozeze ca model pentru el, cu o pălărie florentină şi pachetul de Persil.

De atunci, rezultatul decorativ poate fi văzut pe semnele metalice publicitare, pe afişe, pe frontoanele caselor şi pe ceasurile de pe străzi. Pentru multe zeci de ani - reîncarnată şi îmbrăcată după moda respectivelor vremuri - Doamna în Alb a rămas imaginea publicitară a mărcii Persil.

1950

Războiul s-a sfârşit, Persil a revenit

Toată lumea pare să fi aşteptat acest lucru. Când Persil a apărut în magazine, după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, 75% din stocuri s-au vândut aproape imediat. Pentru mulţi oameni, Persil a însemnat începutul revenirii la viaţa normală, la pace.

1959

Persil 59 – Cel mai bun Persil din toate timpurile

Primul detergent sintetic universal din Germania a fost produs tot de Henkel. Se numea Persil 59, după anul lansării sale. Surfactanţii anionici sintetici, un intensificator de spumă şi o aromă nouă au fost noile ingrediente ale celui mai bun Persil din toate timpurile. Nu a fost schimbată doar formula – şi designul ambalajului a fost schimbat radical.

1965

Persil 65 – spumare controlată, rufe bine îngrijite

În anii '60, maşinile de spălat moderne, cu tambur, au luat cu asalt gospodăriile. Detergenţii de rufe au trebuit să se adapteze, pentru a ţine pasul cu aceste evoluţii. Pe data de 1 ianuarie 1965, Henkel a lansat pe piaţă Persil 65. Caracteristica sa specială erau inhibitorii de spumă, care controlau formarea spumei în funcţie de temperatură – o cerinţă importantă pentru spălarea la maşină.

1970

Persil 70 - Fără îndoială "Cel mai bun produs al nostru."

Ca detergent bioactiv universal, noul Persil 70 şi-a propus să învingă până şi cele mai persistente pete. Oferea îngrijire în profunzime pentru toate tipurile de ţesături, ceea ce în anii '70 însemna în primul rând materialele sintetice. Noul ambalaj Persil 70 a apărut nu numai în magazinele din Germania, ci a devenit disponibil aproape în întreaga Europă.

1973

Ceva pe care te poţi baza

Henkel a modificat şi îmbunătăţit din nou formula produsului. Pentru prima dată, detergentul pudră conţinea inhibitori de coroziune, adăugaţi în mod special pentru a proteja maşinile de spălat împotriva ruginii. Noul slogan a fost introdus pentru a comunica produsul, un slogan care urma să se ancoreze permanent în mintea oamenilor: Persil – Ceva pe care te poţi baza.

1987

Persil Lichid – Alternativa la pudră

Din nou, Henkel a extins gama Persil. De această dată, cu un produs – Persil Liquid – care urma să revoluţioneze o piaţă de nişă deja existentă.
Conţinutul său foarte mare de surfactant a făcut din detergentul de rufe lichid un produs foarte puternic pentru îndepărtarea petelor, chiar şi la 60°C.

1990

Persil Supra – Curăţare puternic concentrată

Henkel continuă să uşureze viaţa gospodinelor. Persil Supra este un detergent de rufe într-un pachet de 2 kg, care are puterea unui pachet de 3 kg de detergent pudră Persil clasic. Acest lucru a fost posibil prin concentrarea detergentului de rufe. Pudra pentru Persil Supra a fost compactată, iar greutatea sa a fost redusă prin folosirea unor ingrediente active mai eficiente.
Mai mult, Henkel a lansat Persil fără parfum, un detergent de rufe care nu conţinea parfum.

1991

Persil Color – Protecţie pentru culori strălucitoare

1994

Persil Megaperls® Perle în loc de pudră

Timp de cinci ani, cercetătorii Henkel au lucrat pentru dezvoltarea unei metode care permite concentraţii ridicate de ingrediente active. Realizarea a însemnat o nouă tehnologie de producţie – şi o nouă generaţie de detergenţi de rufe: Perle în loc de pudră. 290 de mililitri de pudră clasică puteau fi înlocuiţi de 95 de mililitri din noul detergent de rufe.

1998

Persil Tabs: tablets for the washing machine.

Convenience is the magic word: How can we make washing as simple and convenient as possible for consumers? Henkel finds a solution here too: Universal detergent in tablet form. Persil Tabs are made up of highly concentrated active ingredients that are separated into two phases, clearly recognizable by the blue and the white side. The ready doses only have to be placed in the dispensing drawer – and the washing can begin.

1999

Persil Sensitive: Pentru persoanele cu piele sensibilă

Pentru a oferi soluţii persoanelor cu piele sensibilă şi celor care suferă de alergii, Henkel şi-a unit forţele cu Asociaţia Germană pentru Alergii şi Astm, pentru a dezvolta un produs care nu numai că oferă performanţele de spălare obişnuite, dar este şi foarte compatibil cu pielea: Persil Sensitive.

2002

Persil LIQUITS®: Detergent de rufe lichid în formă solidă

O altă inovaţie: un detergent lichid în doze pre-porţionate. Fără măsurători şi fără vărsare. Persil LIQUITS® poate fi aşezat, pur şi simplu, în tamburul de spălare. Învelişul special se dizolvă complet, chiar şi la temperaturi scăzute. Detergentul pe care acesta îl conţine este eliberat direct în rufe. O soluţie curată şi practică.

2003

Persil Color Gel: Performanţe sporite la 30°C

Noul şi puternicul Color Gel asigură o mai bună îndepărtare a petelor persistente la temperaturi scăzute, păstrând culorile strălucitoare ale rufelor.

2004

Persil Sensitive cu săpun natural.

Henkel oferă acum Persil Sensitive cu săpun natural. Acesta oferă performanţe complete de spălare, este foarte compatibil cu pielea, şi, de asemenea, conferă rufelor o mireasmă uşoară. Parfumul  fost dezvoltat şi testat cu succes în colaborare cu Asociaţia Germană pentru Alergii şi Astm.

2005

Persil Color oferă performanţe mai bune ca niciodată.

Pe lângă formula destinată spălării la temperaturi scăzute, Persil Color conţine acum protecţie pe termen lung a culorii, pentru a se asigura că materialele textile îşi păstrează culorile strălucitoare timp mai îndelungat.

2011

Persil Expert – cea mai buna performanta Persil de pana acum

Henkel isi reafirma angajamentul fata de consumatorii sai din  Europa Centrala si de Est prin introducerea conceptului "Better Washing“, care imbina eficienta produsului, confortul la utilizare si grija fata de mediul inconjurator.
Datorita noii formule unice a detergentului pudra, ce contine acum capsule speciale pentru indepartarea petelor si, in special, o a sasea enzima numita Pectatliaza, Persil Expert ofera consumatorilor rezultate mai bune la spalare, permitand eliminarea petelor dificile, precum cele de fructe sau gem.

In plus, datorita tehnologiei compactarii, noul Persil Expert are o eficienta sporita la spalare si aduce avantaje precum:  - utilizarea unei cantitati de detergent cu 20% mai mici fata de varianta Persil necompactata, pentru un ciclu de spalare. Acum, dozajul recomandat pentru detergentul pudra Persil Expert Compact este de 80 gr, in loc de 100 gr per ciclu de spalare; - mai mult confort, prin diminuarea cu 20% a greutatii transportate si a spatiului necesar pentru depozitarea produsului; - contribuirea la diminuarea impactului asupra mediului inconjurator, prin reducerea cu 20% a substantelor chimice si a materialelor folosite pentru productie, ambalare si transport ale detergentului.

2012

Noul Persil Expert Duo-Caps: Dubla Putere pentru hainele tale

Primele capsule de detergent lichid Persil sub forma bi-camerala si pre-dozata ofera o combinatie puternica de agenti de indepartare a petelor si o formula care ofera stralucire, pentru ca hainele sa fie curatate perfect si in cel mai simplu mod.

Persil Black gel: negrul iese in evidenta

Innovatorul Persil Black Expert gel cu formula de fixare ofera protectie speciala de culoare pentru hainele negre si inchise la culoare, inlaturand cu eficienta cele mai dificile pete. Cu noul Persil Black Expert, negrul nu este doar frumos, dar si ramane frumos...

2013

Persil Expert: Curatenie Perfecta incepand de la 20°

Formula inovatoare ofera acum curatenia perfecta Persil incepand de la 20°. In timp ce economisim energie, albul si culorile vor straluci.

Persil Expert Duo-Caps: Freshness by Silan Color cu Extra Prospetime

Noua varianta Persil Duo-Caps ofera experienta unui parfum proaspat indelungat chiar si pe hainele uscate.

2014

Persil Expert Lavender Freshness

Noul Persil Expert Lavender Freshness ofera rezultate excelente la temperaturi joase si un parfum unic de lavanda. Acest produs este disponibil sub forma de pudra, gel si capsule.