Skip to Content

Cum să cureți petele de transpirație de pe hainele tale

Petele de transpirație și cele de la subsuori sunt ceva obișnuit; acestea se întâmplă tuturor mai devreme sau mai târziu. Scoaterea acestor pete galbene mirositoare din haine și alte rufe poate ajuta la extinderea duratei de viață a materialelor. Iată ce trebuie să știți.

pete de transpiratie pe haine albe

Tipuri de pete de transpirație 

Deși majoritatea dintre noi se gândesc la petele de la subsuori atunci când auzim cuvântul „transpirație”, acesta nu este singurul loc unde transpirația poate cauza probleme. Petele de la gât, petele de pe cearceafuri și chiar și petele de transpirație de pe partea inferioară a spatelui pot apărea după o noapte în care ați dormit cu întreruperi sau după un antrenament dur.

Dacă aveți de-a face cu pete de la subsuori, cel mai comun element vinovat este deodorantul dvs. Proteinele din transpirația dvs. adeseori reacționează negativ la aluminiul care se găsește în majoritatea deodorantelor. Acest lucru înseamnă că rezultatele perspirației dvs. sunt adeseori mai pronunțate în această zonă.

Eliminarea petelor de transpirație: Pas cu pas

Eliminarea petelor de perspirație nu trebuie să fie dificilă. Utilizați aceste instrucțiuni pas cu pas pentru scoaterea petelor de transpirație de pe cearceafuri, cămăși și mai multe.

  1. Selectați detergentul și produsul pentru eliminare de pete Persil care funcționează bine cu culoarea și tipul materialului
  2. Pretratați pata cu Persil Lavender Freshness sau Persil Color Gel
  3. Spălați la cea mai ridicată temperatură care este potrivită pentru material
  4. Verificați pentru a vă asigura că a dispărut pata
  5. Pretratați și spălați din nou după caz

Alegeți detergentul și produsul pentru eliminarea de pete

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți la eliminarea unei pete este să vă uitați la eticheta articolului de îmbrăcăminte și să vedeți dacă materialul poate fi spălat în mașina de spălat. Aceasta va afecta tipul produsului pentru eliminare de pete pe care îl veți folosi. Pentru rufe albe care pot fi spălate în mașina de spălat, folosiți Persil Power sau Persil Freshness by Silan, iar pentru colorate, folosiți Persil Color sau Persil Color Gel. Utilizați Perwoll Wool & Delicates pentru materiale fine care necesită spălare manuală, precum mătasea sau lâna.

Pretratarea

Verificați fixarea culorilor, apoi aplicați o cantitate mică de Persil Power Gel pentru albe sau Persil Color Gel pentru colorate sau Perwoll pentru delicate direct pe pată, frecați în mod delicat și așteptați 5-10 minute.

Spălați și clătiți

Verificați eticheta articolului de îmbrăcăminte pentru a vedea care este temperatura cea mai ridicată la care poate fi spălat materialul înainte de spălare. Cu cât este mai mare temperatura, cu atât va fi mai facilă eliminarea petei și a mirosului aferent.

Verificați pata

După spălare, verificați pata pentru a vedea dacă aceasta a dispărut. Dacă nu a dispărut, ați putea folosi un produs special acid pentru eliminarea de pete de la farmacie (produs pentru eliminare de rugină) pentru pretratare, însă acordați atenție la instrucțiunea pentru utilizarea acestui produs special pentru eliminare de pete și eticheta pentru îngrijirea hainelor.

Nu uscați niciodată un articol de îmbrăcăminte care încă are semne vizibile de pete de transpirație. În schimb, repetați pașii de mai sus până când pata este eliminată.

Scoaterea petelor de transpirație din tipuri de rufe și materiale speciale

Indiferent dacă trebuie să scoateți pete de transpirație din cearceafuri, cămăși sau jachete, acordați atenție la tipul materialului. Anumite tipuri de materiale, precum poliesterul, lâna și bumbacul, pot rezista la mișcările dure de învârtire și rotație ale mașinii de spălat. Alte materiale sunt mai delicate. Dacă aveți o pată de transpirație pe articole din piele, mătase sau lână, spălarea manuală sau tratarea punctelor este o opțiune mai bună.

Suplimentar, nu vă lăsați păcăliți de un articol care este realizat din două sau mai multe tipuri de materiale. Dacă încercați să vă dați seama cum să eliminați petele de transpirație de pe pălării, luați în considerare fiecare parte a pălăriei. Care este cel mai sensibil material de pe aceasta? Dacă majoritatea pălăriei este din bumbac, dar are o bandă din mătase sau suede în jurul borului, tratați toate părțile de parcă ar fi din mătase sau suede și spălați manual.

Produse casnice pentru eliminarea petelor de transpirație

Multă lume se bazează pe produse naturale pentru eliminarea petelor, mai ales în cazul materialelor delicate. Cu toate acestea, aceasta nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Anumite produse pentru eliminarea petelor, precum apa oxigenată și sucul de lămâie, pot albi hainele colorate. Oțetul alb poate elimina pete și poate lăsa hainele moi, însă mulți au descoperit că aciditatea acestuia poate de asemenea să distrugă în timp piese din cauciuc și din plastic din mașina de spălat. Alte produse casnice pentru eliminarea petelor, precum sarea și aspirina pulverizată necesită ore întregi pentru descompunerea substanțelor chimice din pata dvs. de transpirație și pentru a le elimina.

Detergenții și produsele pentru eliminare de pete Persil acționează rapid și sunt suficient de puternice astfel încât să elimine petele, dar sunt delicate în ceea ce privește materialele și mașina dvs. de spălat.

Nu vă mai preocupați cu petele galbene stânjenitoare. Utilizați detergentul de rufe Persil pentru a elimina aceste pete și mirosurile aferente.

Mai multe produse

  • detergent pudra Persil

    Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

  • detergent lichid Persil Universal Gel

    Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

Cele mai noi articole

  • tricou alb patat

    Sfaturi generale privind eliminarea petelor

  • lovitura la genunchi

    Modalități pentru scoaterea petelor de sânge

  • desen portocaliu, pixuri si carioci

    Modalități pentru scoaterea petelor de cerneală și de pix