Persil Persil-Premium Persil 4in1 Discs

Sfaturi pentru eliminarea petelor

Vă bucurați de un picnic în parc, când dintr-o dată pică o bucată de jeleu pe partea frontală a cămășii. Copilul dvs. se distrează mestecând gumă de mestecat, până când face o bulă care explodează peste părul și hainele sale. Vă treziți într-o dimineață cu o surpriză din partea cățelului dvs. pe blugii pe care i-ați aruncat pe podea noaptea precedentă.

Petele sunt greu de evitat. De fapt, ele sunt probleme extrem de comune cu care trebuie să avem de-a face în fiecare zi. Cu toate acestea, indiferent de pată, chiar și în cazul celor rezistente precum cele de urină, fecale și vomă, detergentul și produsul pentru eliminare de pete potrivit le poate înlătura.

Prezentare generală pentru eliminarea petelor

Spălarea hainelor cu un detergent de înaltă calitate poate ajuta la eliminarea petelor, însă tratarea petelor cu același detergent poate ajuta și mai mult.

Este important să acordați atenție și să acționați rapid pentru fiecare pată. Atât de multe pete devin permanente, pur și simplu deoarece nu au fost observate înainte să aruncați articolul de îmbrăcăminte în uscător. Există mai mult tipuri de pete de observat. Unele sunt pe bază de proteine (precum petele de transpirație și cele de la subsuori), unele sunt pe bază de lichide (precum sucul de fructe și vinul), în timp ce altele sunt bazate pe ulei (precum petele de grăsime și ulei).

Indiferent de tipul de pată cu care aveți de-a face, există câteva aspecte generale de știut:

  • Uitați-vă întotdeauna la eticheta privind îngrijirea articolului de îmbrăcăminte. Această etichetă vă spune tipul de material cu care lucrați astfel încât să puteți decide dacă veți spăla hainele manual sau dacă le veți pune în mașina de spălat. De asemenea, vă arată temperatura potrivită la care pot fi spălate hainele.
  • Dacă există orice elemente solide sau lichide în exces pe pată, eliminați-le rapid înainte să aplicați detergentul Persil. De asemenea, s-ar putea să fie necesar să clătiți partea din spate a unor pete cu apă rece.
  • Nu puneți hainele în uscător înainte ca pata să dispară complet. Puteți repeta pretratarea petelor pe măsură ce încercați să eliminați pete de pe haine, însă numai dacă pata încă este umedă.

Diferențe special pentru eliminarea de pete

Este important să acordați timp pentru a vă uita la tehnici pentru eliminarea de pete specifice pentru fiecare tip de pată. Deși unele par foarte similare, adeseori au ceva diferit. De exemplu, unele pot necesita spălare cu apă rece, în timp ce altele necesită ca dvs. să spălați întotdeauna cu apă caldă.

Întrebări și răspunsuri

Dacă aveți o pată și nu sunteți siguri ce pași să urmați în continuare, iată câteva întrebări frecvente care vă pot ajuta.

1. Ar trebui să tratez hainele cu înălbitor?

În majoritatea cazurilor, nu. În timp ce tratarea hainelor cu înălbitor le albește, aceasta poate de asemenea schimba complet culoarea hainelor. Dacă ați aplicat înălbitor numai la un punct, veți avea o pată nouă și mai dificil de eliminat. În plus, înălbitorul nu reacționează bine cu unele materiale. De exemplu, acesta tinde să facă poliesterul galben și deteriorează fibrele de bumbac.

2. Să se utilizeze produse casnice?

Inițial produsele casnice vă pot ajuta să economisiți timp și bani, însă daunele pe care le provoacă în timp nu merită efortul. Unele, precum sucul de lămâie și apa oxigenată, vor înălbi în mod natural hainele colorate. Altele, precum oțetul și sarea, pot deteriora în timp mașina dvs. de spălat.

3. Ce se întâmplă dacă nu sunt acasă atunci când apare pata?

Mai întâi, nu vă panicați. Luați o cârpă curată și umeziți-o. Absorbiți cât mai mult lichid posibil din pată folosind o cârpă uscată, apoi mențineți pata umedă folosind prima cârpă. Cât timp pata nu se usucă, o veți putea elimina mult mai ușor.

4. Cum controlez răspândirea petei?

Absorbiți. Indiferent ce faceți, nu frecați sau încercați să curățați fizic. Pur și simplu absorbiți.

Trebuie să scoateți o pată de pe haine? Cu detergentul Persil potrivit și câteva sfaturi, acest lucru este facil.