Skip to Content

Întrebări frecvente cu privire la spălarea hainelor

cos de rufe din lemn cu haine albe

Ce înseamnă simbolurile din grila de dozare? Ce este o grilă de dozare?

Utilizând tabelul de dozare de pe fiecare ambalaj Persil, puteți stabili cu ușurință cantitatea necesară de detergent pentru confecțiile pe care le spălați.

Cantitatea necesară depinde de gradul de murdărire a rufelor (afișat în coloane) și duritatea apei în zona respectivă (afișată pe rânduri). Recomandările de dozare pentru toate produsele Persil au la bază o încărcare cu 4,5 kg de rufe.

De unde știu care este doza necesară?

Fiecare pachet de Persil are o anumită recomandare de doză. Cantitatea optimă de detergent depinde de cantitatea de rufe din mașina de spălat, nivelul de murdărire și duritatea apei. Dacă o prespălare are sens în cazul unui nivel de murdărire extrem de mare, alegeți cea mai mică doză recomandată.

Doar dozând corect detergentul puteți ajuta mediul înconjurător, puteți economisi bani și puteți evita depunerile în mașina de spălat și în țesături.

Cine mă poate informa cu privire la duritatea apei în zona în care locuiesc?

Dacă nu cunoașteți duritatea apei în zona dvs., vă puteți întreba compania furnizoare de apă. Sfatul nostru: Puteți găsi informații de contact ale furnizorului dvs. de apă pe factura de apă sau pe Internet.

Ce înseamnă duritatea apei?

Duritatea apei vă indică nivelul de calcar dizolvat într-un litru de apă, măsurat în milimoli de carbonat de calciu (CaCO3). În Germania, de exemplu, duritatea apei este măsurată, de obicei, în grade germane (1º dH corespunde cu aproximativ 0,19 milimoli de CaCO3 per litru de apă).

Acest lucru este important pentru a stabili cantitatea de detergent pe care trebuie să o dozați, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Ce înseamnă gradele de murdărire din tabelul de dozare?

Murdărire ușoară:

Nu există murdărie sau pete vizibile*. Transpirația corpului poate fi simțită la anumite articole de îmbrăcăminte.

Exemple: Îmbrăcăminte ușoară de vară și sportivă (purtată doar câteva ore), tricouri, cămăși, bluze (purtate maxim 1 zi), așternuturile și prosoapele musafirilor (folosite 1 zi).

Murdărire normală:

Murdărie și/sau câteva pete ușoare vizibile*.

Exemple: Tricouri, cămăși, bluze (umezite de transpirație sau purtate de câteva ori), lenjerie de corp (purtată 1 zi), prosoape, așternuturi (folosite maxim 1 săptămână), perdele fără pete de nicotină (folosite maxim 6 luni)

Murdărire accentuată:
Murdărie și/sau pete clar vizibile*.

Exemple: Cârpe de uscat vesela și prosoape de bucătărie, șervețele de in, bavete de copii, îmbrăcămintea copiilor și echipamentul de fotbal (pătate de noroi și iarbă), echipamentul de tenis (pătat de zgură), îmbrăcămintea de lucru (cum este cea a muncitorilor în metalurgie, a brutarilor și măcelarilor, care pot fi spălate acasă)

Murdărire extremă:

O cantitate mare de murdărie și/sau pete imprimate*, vizibile clar și posibil vechi, cu miros puternic.

Exemple: murdăria menționată mai sus de pe fețele de masă, șervețele de in, cârpele de uscat vesela și prosoapele de bucătărie, cârpele de curățare, mopuri, bavetele de copii, îmbrăcămintea copiilor și echipamentul de fotbal (murdărit foarte tare cu noroi, pământ și iarbă), îmbrăcămintea de lucru.


* Pete obișnuite

Care se pot îndepărta ușor: Ceai, cafea, vin roșu, fructe, legume
Care conțin proteine/carbohidrați: Sânge, ou, lapte, amidon
Care conțin grăsime/ulei: Lipide, uleiuri/grăsimi pentru gătit, petrol, ceruri
Pigmenți: Calamină, pământ, nisip

De ce depinde doza recomandată de duritatea apei?

Rufele spălate cu prea puțin detergent pentru duritatea apei din zona respectivă nu doar vor dezvolta în timp o nuanță de gri, ci își vor pierde, de asemenea, alte calități:

  • Treptat vor deveni mai grele
  • Vor începe să miroasă neplăcut
  • Din cauza depunerii de calcar, vor deveni mai grele și mai puțin absorbante.
  • Se vor deteriora mai rapid

Din păcate, depunerile mari de calcar nu pot fi eliminate! De aceea, dacă este important pentru dvs. ca mașina de spălat și hainele să țină în timp, asigurați-vă că utilizați suficient detergent. În acest caz, „mai puțin” nu înseamnă „mai mult” și poate deveni foarte costisitor. Componenta de dedurizare a apei din Persil (prezentă și în ceilalți detergenți Henkel) previne consecințele negative menționate mai sus. Cantitatea necesară de detergent poate fi aflată cu ușurință în tabelul de dozare de pe ambalajul produsului. Dacă nu cunoașteți duritatea apei, puteți întreba compania locală furnizoare de apă.

Este bine să spăl împreună rufele murdărite ușor și rufele foarte murdare?

Rufele foarte murdare și rufele murdărite ușor nu trebuie spălate împreună. Rufele foarte murdare au nevoie de mai mult detergent și de o temperatură mai mare de spălare, pe când rufele murdărite ușor pot fi spălate cu o doză mică de detergent și la o temperatură chiar și de 20º C.

De ce nu este necesar un agent de dedurizare suplimentar?

Dacă se respectă recomandările de dozare, nu este necesară utilizarea de agenți de dedurizare împreună cu detergenții Persil moderni.

Toți detergenții Persil sunt proiectați să protejeze împotriva depunerilor de calcar.  Prin urmare, nu mai este necesar un agent de dedurizare a apei.

Cum pot ajuta mediul înconjurător atunci când spăl rufe?

Spălarea sustenabilă înseamnă spălarea „corectă”! Acest lucru înseamnă sortarea corespunzătoare a rufelor, tratarea corespunzătoare a petelor, doza corespunzătoare de detergent (conform nivelului de murdărire și de duritate a apei) și alegerea ciclului corespunzător al mașinii de spălat.

De ce are sens utilizarea unui balsam de rufe?

Balsamurile de rufe cum este Silan vă fac rufele extrem de moi, le fac să miroasă bine, reduc încărcarea electrostatică și ajută la protejarea hainelor dvs. Rufele spălate cu balsam de rufe se usucă mai rapid pe sârmă dar și în mașina de uscat, se calcă mai ușor și este mai delicat cu pielea deoarece țesătura nu se uzează atât de mult.

Când expiră un detergent?

Spre deosebire de alte produse cum sunt cele alimentare unde termenul de garanție este obligatoriu, produsele de curățare și de spălare a rufelor nu au termen de garanție. Dacă sunt depozitate în spații răcoroase și uscate, produsele noastre de curățare și de spălare a rufelor se vor păstra timp de mulți ani. Totuși, produsele lichide de curățare și de spălare a rufelor nu trebuie păstrate la temperaturi foarte scăzute, adică nu trebuie expuse la îngheț.

Codul de fabricație tipărit pe produsele noastre este codificat, prin urmare el nu dă cumpărătorilor informații despre data fabricației. Puteți aprecia dacă un detergent mai poate fi folosit după aspect, miros și consistență. De exemplu, dacă detergentul pudră din cutie s-a transformat într-un bulgăre dur, detergentul a absorbit foarte multă umezeală din aerul înconjurător. Acesta nu mai poate fi dozat corespunzător sau dizolvat în apă, prin urmare nu mai trebuie utilizat.

Dacă un detergent mai vechi precum cel descris mai sus încă „pare normal” și poate fi dozat și dizolvat cu ușurință, nu ezitați să-l utilizați. Totuși, vă recomandăm să selectați dozajul pentru rufe foarte murdare, întrucât performanțele anumitor ingrediente cum sunt agenții de înălbire și enzimele se pot deteriora în timp. Dacă aspectul și consistența produsului nu sunt cele corespunzătoare, aruncați-i la gunoi conform prevederilor legale.

Cum îmi spăl blugii?

Blugii dvs. vor arăta bine mai mult timp și nu vor apărea pe ei dungi albe neplăcute (decolorare) dacă puneți în mașină doar trei perechi de blugi la un moment dat și nu uitați să-i întoarceți pe dos.

Selectați o turație mică de centrifugare și spălați cu Persil Color Gel, cu un ciclu pentru rufe delicate. Scuturați blugii imediat după spălare și întindeți-i la uscat.

Cum spăl costumul de schi?

Cel mai bine este să spălați costumul de schi și îmbrăcămintea de sub acesta cu Persil Color Gel. În funcție de recomandarea de pe eticheta de întreținere a articolului de îmbrăcăminte, selectați un ciclu de spălare pentru rufe delicate sau pentru rufe cu întreținere ușoară și dozați detergentul în funcție de duritatea apei din zonă, ca și cum ați spăla rufe „foarte murdare”.

Toate semnele de pe manșetă precum și dungile negre rămase după căratul schiurilor trebuie înmuiate înainte de spălare cu spray de îndepărtare a petelor. Toate petele de alimente neidentificate pot fi gestionate cu ușurință dacă le tratați în prealabil cu gel  universal pentru îndepărtarea petelor. În ambele cazuri: Lăsați produsul să acționeze (max. 10 minute), dar nu îl lăsați să se usuce, apoi spălați imediat articolul de îmbrăcăminte.

Ce face diferit Persil Color Gel de alți detergenți delicați pentru rufe colorate?

Ambele tipuri de detergenți sunt proiectate în principal pentru țesături colorate. Persil Color Gel este ideal pentru țesături cu murdărire normală și extremă, care pot fi spălate cu un ciclu de spălare a rufelor colorate și o încărcătură de 4,5 kg sau mai mare. Petele rezistente de unsoare pot fi îndepărtate cu acest detergent de înaltă performanță chiar și la temperaturi scăzute. Mai mult, petele pot fi pretratate direct.

Detergenții delicați pentru rufe colorate (de ex. Perwoll Color) sunt, pe de altă parte, detergenți speciali pentru țesături delicate colorate.  Prioritățile sunt îngrijirea țesăturii și curățarea delicată. Din acest motiv, este extrem de recomandată o încărcătură de maximum 2,5 kg pentru ciclurile de spălare a rufelor cu întreținere ușoară sau a rufelor delicate.

Este necesară o pre-spălare?

În mod normal, nu. Excepții: țesături extrem de murdare, de ex. îmbrăcămintea de lucru, îmbrăcămintea pentru sporturi în aer liber, îmbrăcămintea de grădinărit și agricultură.

Ce detergent pot utiliza pentru rufe albe, colorate și delicate, din mătase sau lână?

Rufe albe 60° C

Persil Universal
Persil Sensitive Gel

Rufe colorate 60° C

Persil Color
Persil Sensitive Gel

Rufe delicate 40° C

Persil Sensitive Gel
Perwoll classic

Cum spăl perdelele?

Spălați perdelele cu detergent pentru perdele cu formulă împotriva apariției nuanțelor de gri și la un ciclu de spălare pentru rufe delicate. Rețineți următoarele: Aveți grijă la eticheta de întreținere, alegeți dozajul conform gradului de murdărire și de duritate a apei, încărcați mașina cu perdele până la 2,5 kg și selectați o turație mică de centrifugare, pentru a elimina umezeala.

Nu lăsați mult timp perdelele spălate în coșul de rufe - preveniți astfel încrețirea inutilă. Pentru perdele colorate, vă recomandăm Perwoll Color. Acest produs vă ajută să păstrați intensitatea culorilor pastelate dar și a celor strălucitoare, chiar și după numeroase spălări.

Mai mult: Puțin balsam cum este Silan Skin Sensitive cu aromă de migdale utilizat la ultima clătire nu doar vă parfumează perdelele ci și previne acumularea prea rapidă de murdărie în fibre, datorită efectului său anti-static.

Ce să fac dacă mi se decolorează rufele?

Țesăturile noi se pot decolora. Dacă nu știți sigur cât de rezistente sunt culorile țesăturii, cel mai bine este să spălați separat îmbrăcămintea nouă, la o temperatură maximă de 40º C. Țesăturile colorate trebuie, de asemenea, sortate, culorile deschise și culorile închise trebuie spălate separat, adică trebuie spălate împreună hainele care au culori similare.

Ce să fac cu petele de cremă de mâini?

Alegeți dozajul pentru rufe „foarte murdare”, conform durității apei din zonă și setați cea mai mare temperatură de spălare posibilă, după cum este indicat pe eticheta de întreținere a articolului de îmbrăcăminte. Dacă pata este veche și a fost tratată anterior cu alte produse, ar putea fi necesar să repetați de două ori procesul.

Ce să fac cu petele de cremă solară?

Pe timp de vară, petele de cremă solară pot fi dintre cele mai rezistente tipuri de pete. Cu cât este mai mare valoarea SPF a cremei, cu atât este mai dificilă îndepărtarea petei. Dacă materialele textile murdare rămân un timp îndelungat în coșul de rufe, acest lucru face extrem de dificilă îndepărtarea prin spălare a petelor. În cazurile extrem de rezistente, este posibil ca pata să nu fie îndepărtată complet.

Sfaturi pentru îndepărtarea petei:

Pulverizați petele cu un agent de îndepărtare a petelor (utilizați un spray care conține produs de curățare pe bază de benzen) până când țesătura se îmbibă complet.

Apoi spălați, de exemplu cu Persil Gel Regular, adăugând un agent de îndepărtare a petelor. Utilizați cea mai mare temperatură de spălare posibilă, după cum este indicat pe eticheta de întreținere și doza de detergent pentru rufe „foarte pătate”.

Totuși, câteodată, pata nu iese de la prima spălare. În acest caz, repetați pașii de mai sus sau lăsați articolul de îmbrăcăminte să se înmoaie peste noapte. În acest scop, dizolvați circa 89 de mililitri de Persil Gel Universal împreună cu 103 mililitri de agent de îndepărtare a petelor în 9,5 litri de apă. În cazul culorilor pastelate și delicate, trebuie să hotărâți ce anume este cel mai important: îndepărtarea petei sau păstrarea culorii. Dacă spălați țesăturile colorate pastelat cu un detergent care conține agent de înălbire, țesătura se poate decolora.

Ce pot să fac dacă după spălare, pe rufe apar pete întunecate, în formă de nor?

Astfel de pete sunt cauzate, adesea, de substanțe numite polyquats, ce pot fi găsite, printre altele, în numeroase produse pentru păr. Ele se pot depune pe suprafața țesăturii și se lipesc puternic de fibre. Acest efect le permite să se fixeze de noroiul slăbit în timpul ciclului de spălare.

Dacă doza de detergent a fost prea mică, aceste pete vor fi clar vizibile deoarece particulele de noroi se vor aduna în aceste puncte. Din cauza proprietăților substanțelor polyquat descrise mai sus, astfel de pete se înlătură extrem de greu sau chiar deloc.

Încercați următoarele:
În fiecare caz, înmuiați articolul de îmbrăcăminte în apă cu săpun timp de câteva ore. În funcție de culoarea țesăturii, utilizați, de exemplu, alegând doza pentru rufe „foarte murdare” și combinând-o cu o doză mare de agent de înălbire. În cele din urmă, spălați materialele textile în mașină cu o doză mare din produsele menționate mai sus (având grijă la duritatea apei) și la cea mai mare temperatură posibilă conform etichetei de întreținere.

Cum pot elimina petele maronii lăsate de polen sau seva plantelor, vizibile doar după spălare?

Culoarea acestor pete se poate schimba în timp ca urmare a acțiunii oxigenului din aer sau în urma unei spălări insuficiente. O pată abia vizibilă anterior are acum o tentă maronie.


Petele de pe articolele de îmbrăcăminte albe sau având culori rezistente pot fi îndepărtate cu Persil Universal (Persil Universal Gel) sau cu detergenți pentru rufe colorate (Persil Color Gel).

Cum îndepărtez o pată rezistentă de pe țesăturile mele?

Dacă petele rezistente nu pot fi îndepărtate la prima spălare, cel mai bine este să le tratați în prealabil, înainte de următoarea spălare, apoi să adăugați o doză mai mare de detergent.

Ca variantă, puteți înmuia peste noapte articolul de îmbrăcăminte într-o soluție de detergent sau puteți selecta ciclul de înmuiere al mașinii de spălat. Pentru soluția de detergent, dizolvați circa 133 de mililitri de Persil Gel Universal sau Persil Gel Color în circa 7,5 litri de apă. Consultantul Persil pentru pete vă poate furniza mai multe detalii.

Ce pot face cu petele galbene care nu ies la prima spălare?

Aceste pete conțin adesea pigmenți, de exemplu din cafea, ceai, fructe, legume, condimente, sosuri, etc. și care nu sunt îndepărtate în întregime la prima spălare. Dacă doza de detergent a ciclului de spălare a fost prea mică, aceste pete rezistente galben-portocalii rămân în țesătură.

Ar putea exista cazul în care petele nu mai sunt vizibile după spălare. După un timp, ele ar putea reveni la starea inițială ca urmare a acțiunii oxigenului din aer, de exemplu atunci când țesăturile sunt depozitate în dulapul cu lenjerie. Pigmenții din aceste tipuri de pete pot fi îndepărtați cu o doză pentru rufe foarte murdare, împreună cu un intensificator de înălbire, cum sunt sărurile agentului universal de îndepărtare a petelor, cu condiția ca eticheta de întreținere sau culoarea articolul de îmbrăcăminte să permită această operațiune.

Pentru a îndepărta petele extrem de negre sau de vechi, este necesar, în mod normal, să înmuiați peste noapte articolele de îmbrăcăminte în apă cu săpun în care să puneți și un agent de înălbire. Consultantul Persil pentru pete vă poate furniza mai multe detalii.

Mai multe sfaturi? Vizualizați aici pe consultantul nostru Persil pentru pete!

Probleme cu petele de vin roșu de pe rufele dvs.? Doriți să îndepărtați petele rezistente de grăsime? Sau aveți nevoie de ajutor pentru îndepărtarea petelor rezistente de sânge? 


Aplicația Persil pentru sfaturi privind petele vă oferă indicații despre spălarea tuturor tipurilor de pete, de pe o gamă largă de țesături și materiale!

Ce este important la detergentul pentru piele sensibilă?

În cazul detergenților pentru piele sensibilă, este esențial să vă asigurați că detergentul este extrem de delicat cu pielea. Din acest motiv, Persil Sensitive a fost încercat și testat de către ECARF (Fundația Centrului european pentru cercetări asupra alergiilor) ca produs delicat cu pielea și care poate fi utilizat de către persoanele cu alergii. Gelul nostru conține parfumuri create special să fie delicate cu pielea, pentru persoane cu alergii și nu conține coloranți.

Se pot spăla rufele albe cu detergenți din gama de produse pentru piele sensibilă?

Da, chiar și detergenții delicați cu pielea, cum este Persil Gel Sensitive asigură o spălare pură a rufelor albe.

Persoanele care au alergii trebuie să utilizeze doar detergenți neparfumați?

Nu, multe dintre persoanele care au alergii pot utiliza și detergenți parfumați, care pot fi tolerați de către persoanele cu alergii cutanate. Persoanele care au alergii și care nu pot tolera acești detergenți trebuie să aleagă produse care nu conțin deloc parfum.

Mai mult, conform directivelor U.E., anumite parfumuri care sunt asociate mai des cu alergiile sunt indicate pe eticheta de pe spatele ambalajului detergentului. Acest lucru ajută utilizatorii care au alergii cunoscute ca fiind provocate de către aceste substanțe să aleagă produsul corespunzător.

Persoanele care au alergii pot utiliza doar detergenți care nu conțin conservanți?

Nu este cazul. Vrem să explicăm de ce detergentul nostru lichid conține conservanți. În timp ce produsele solide de curățare și detergenții, cum ar fi Persil Gel Sensitive nu pot conține niciun conservant ca urmare a compoziției lor chimice, ar putea fi necesară adăugarea de conservant în produsele de curățenie și detergenții lichizi pentru a garanta stabilitatea produsului.  Din acest motiv, adăugăm conservanți în Persil Sensitive Gel pentru a proteja produsul și, prin acest lucru, pentru a proteja utilizatorul de microorganisme cum sunt bacteriile, candida și mucegaiuri.

Persil Sensitive a fost încercat și testat de către ECARF (Fundația Centrului european pentru cercetări asupra alergiilor) ca produs delicat cu pielea și care poate fi utilizat de către persoanele cu alergii. Gelul nostru conține parfumuri create special pentru persoanele cu alergii și nu conține coloranți.

Prin urmare, reacțiile alergice nu pot fi declanșate de rufele spălate.

Ambii conservanți utilizați în Persil Sensitive Gel sunt indicați pe eticheta de pe spatele ambalajului produsului, în conformitate cu directivele U.E. Conservanții mai sus numiți trebuie indicați indiferent de concentrația acestora utilizată în produs. Acest lucru ajută utilizatorii care au alergii cunoscute ca fiind provocate de către aceste substanțe să aleagă produsul corespunzător.

Este necesară o protecție suplimentară împotriva depunerilor de calcar în cazul lui Persil Sensitive?

Nu, la fel ca în cazul celorlalte produse Persil, Persil Sensitive conține deja protecție împotriva depunerilor de calcar, atât pentru apa dură cât și pentru apa dedurizată.

Este posibil să spăl la temperaturi scăzute și să economisesc energie cu Persil Sensitive?

Da, Persil Sensitive acționează chiar și la temperaturi de 20º C.

Persoanele care au alergii trebuie să utilizeze mai puțin detergent decât este recomandat pe ambalajul Persil Sensitive?

Nu, Persil Sensitive trebuie dozat întotdeauna în funcție de duritatea apei și de gradul de murdărire a rufelor.

Pot fi spălate cu Persil Sensitive și articolele de îmbrăcăminte colorate?

Pentru articolele de îmbrăcăminte colorate recomandăm Persil Sensitive Gel.

Persil Sensitive poate fi cumpărat doar într-un număr limitat de magazine?

Nu, Persil Sensitive este disponibil la vânzare în numeroase magazine: Hypermarket, supermarket și magazine de cartier supermarketuri.

Ce detergent trebuie să utilizeze persoanele cu piele sensibilă, alergii sau neurodermatoză?

Depinde de persoană, un răspuns general este imposibil. Utilizatorii pot afla mai multe despre ingrediente de pe eticheta de pe spatele ambalajului produsului; de exemplu, ce parfumuri sau conservanți conține un detergent. Acest lucru ajută utilizatorii care au alergii cunoscute ca fiind provocate de către aceste substanțe să aleagă produsul corespunzător.

Persil Sensitive a fost încercat și testat de către ECARF (Fundația Centrului european pentru cercetări asupra alergiilor) ca produs delicat cu pielea și care poate fi utilizat de către persoanele cu alergii. Atât gelul nostru cât și Megaperls conțin parfumuri create special pentru persoanele cu alergii și nu conțin coloranți.

Cum pot să spăl hainele copiilor sau ale bebelușilor?

Sortați rufele după culori: albe, culori deschise și culori închise. Spălați separat rufele albe. Spălați rufele la un ciclu de spălare la temperaturi mari / pentru rufe colorate, utilizând Persil Sensitive Gel. Aveți grijă la gradul de murdărire a rufelor atunci când dozați detergentul.

Pentru ce tipuri de rufe sunt potrivite diversele tipuri de Persil Sensitive?

Sunt potrivite pentru rufe albe și pentru rufe cu culori rezistente, iar Persil Sensitive Gel este proiectat special pentru rufe care se decolorează ușor și pentru rufe delicate.

Ce materiale sunt ideale pentru pielea sensibilă?

Articolele de îmbrăcăminte care intră în contact cu pielea sensibilă trebuie confecționate din bumbac pur, netratat sau din mătase care a trecut printr-un tratament pentru colorare cât mai redus. Fibrele de lână și cele sintetice pot irita pielea, prin urmare nu sunt recomandate.

Trebuie spălate hainele bebelușilor înainte de prima purtare?

Da, îmbrăcămintea bebelușilor trebuie spălată la cea mai înaltă temperatură posibilă înainte de prima utilizare, pentru a elimina toate substanțele chimice și toate substanțele dăunătoare pe care le-ar putea conține țesătura.

Trebuie spălate separat hainele bebelușilor?

Nu, îmbrăcămintea bebelușilor poate fi adăugată, pur și simplu, la celelalte rufe și trebuie spălată la cea mai mare temperatură recomandată pe etichetă.

Ce pot să fac cu petele deosebit de rezistente de fructe și legume, cum sunt cele de morcov și spanac?

Spălați îmbrăcămintea albă și cea în culori rezistente a copiilor cu Persil Sensitive (alegeți doza pentru rufe „foarte murdare”, în funcție de duritatea apei locale) și adăugați în detergent 103 mililitri de săruri ale agentului de îndepărtare a petelor. Spălați îmbrăcămintea colorată a bebelușilor cu Persil Sensitive Gel. Aplicați în prealabil pe pete (lăsați să acționeze timp de maxim 10 minute), apoi adăugați în mașina de spălat 89 de mililitri. Selectați întotdeauna cea mai mare temperatură de spălare posibilă. 

Pot fi spălate hainele bebelușilor cu balsam?

Da. Balsamul netezește suprafața țesăturii, făcând-o nu doar mai moale dar și ajută la prevenirea iritațiilor cutanate. Balsamurile pentru piele sensibilă, cum este Silan sunt potrivite în mod special pentru bebeluși și persoane care au alergii.

Resturile de detergent rămân în rufe, lucru care poate declanșa reacții alergice?

Potrivit cunoștințelor științifice actuale, resturile de detergent din rufe, resturi ce ar putea rămâne chiar și după spălarea hainelor conform instrucțiunilor, nu vor cauza nici iritații cutanate, nici reacții alergice. Mai multe studii au evidențiat faptul că în cazul intoleranței la materialele textile, au existat alți factori care au generat iritațiile cutanate: compoziția la suprafață a țesăturii, tratamentele de suprafață sau impermeabilizarea.