Skip to Content

Sfaturi și trucuri pentru îngrijirea husei de saltea și prevenirea acarienilor

În medie, dormim șapte ore pe noapte. Dar când te gândești la praful și transpirația din saltea, parcă nici nu mai poți să te odihnești bine. Pentru a preveni ca salteaua să devină un teren propice pentru acarieni și alți factori declanșatori de alergii, cel mai bine este să spălați husa saltelei în mod regulat. Vă vom spune cum să faceți acest lucru astfel încât să puteți dormi din nou fără griji.

Pat cu asternuturi albe

Curățarea husei de saltea

O saltea trebuie să reziste mult. Pe husă se acumulează reziduuri de praf; în plus, pierdem până la un litru și jumătate de transpirație în timpul nopții. Pentru un somn odihnitor și fără griji, husa saltelei nu doar că trebuie curățată temeinic de pete, ci are și nevoie de îngrijire specială.

Cât de des ar trebui să spălați husa de saltea?

Practic este suficient să spălați husa saltelei o dată pe an. Ca și în cazul textilelor, spălarea mai frecventă duce la uzura mai rapidă a materialului și nici nu este necesară. Excepție reprezintă  cazul în care aveți alergii. Atunci este indicat să spălați mai des husa de saltea. În acest caz, cel mai bine este să o curățați la fiecare trei luni pentru a elimina acarienii alergeni.

Husa saltelei este detașabilă?

Înainte de spălare, se pune întrebarea dacă husa saltelei este detașabilă. Răspunsul este dat de fermoar. Când cumpărați o saltea, cel mai bine este să vă asigurați că aceasta este închisă pe toate laturile. Acest lucru vă economisește mult timp și muncă. Dacă nu există fermoar pe saltea, husa nu este detașabilă. În acest caz, tratați husa de saltea cu un agent de îndepărtare a petelor adecvat.

La ce temperatură se pot spăla husele saltelelor?

Pentru a afla la câte grade vă puteți spăla husa de saltea în mașina de spălat, uitați-vă la eticheta de îngrijire de pe interiorul husei. Multe huse de saltele pot rezista la temperaturi de 60 de grade și trebuie spălate la o temperatură ridicată pentru a distruge orice declanșator al alergiei. O temperatură mai ridicată decât cea indicată pe etichetă nu este necesară și doar va consuma mai multă energie decât este nevoie.

Alegeți programul de spălare potrivit

Nu există o recomandare general valabilă pentru alegerea programului de spălare. Și în acest caz veți găsi informațiile necesare pe eticheta rufelor. Pentru a vă asigura că husa de saltea este spălată uniform, se recomandă un program cu prespălare. Pentru huse mai sensibile, poate fi necesară setarea unei viteze de centrifugare mai scăzute.

Ce detergent este potrivit pentru spălarea husei de saltea?

Eticheta de îngrijire arată că husa pentru saltea poate fi spălată la 60 de grade? Utilizați un detergent praf universal, de exemplu Persil Pudră. Un detergent lichid este potrivit pentru temperaturi mai scăzute. Dacă aveți o husă de saltea deschisă la culoare, vă recomandam detergetul Persil Gel Universal, iar pentru culori vii folosiți Persil Gel Color.

Sfat: Folosirea unui topper pentru saltea, aerisirea și perierea regulată a saltelei ajută la menținerea saltelei și a husei sale curate. Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a preveni posibila formare de mucegai. Dacă descoperiți astfel de pete pe husa saltelei, cel mai bine este să urmați instrucțiunile noastre pentru îndepărtarea petelor de mucegai. Accesați consultantul pentru pete Persil unde veți găsi o varietate de sfaturi suplimentare despre petele deosebit de dificile care pot fi găsite pe salteaua dumneavoastră.