Skip to Content

Cum să îngrijeşti corect hainele după ciclul de spălare

fetita blonda duce un cos din papura

Cum să vă îngrijiți hainele după spălare

Scoateți hainele din mașina de spălat cât de repede puteți după spălare și uscați-le. Acest lucru împiedică hainele umede să prindă mirosuri neplăcute. Veți evita, de asemenea, încrețirea inutilă și veți ușura călcatul, economisind astfel energie electrică.

Uscarea în spații exterioare
După spălare, întindeți rufele imediat ce este posibil. Acest lucru previne mucegaiul și încrețirea inutilă. Dacă neteziți rufele și le așezați în forma lor atunci când le întindeți pe sârma de rufe, veți ușura călcatul rufelor. Cămășile și bluzele pot fi întinse la uscat pe un umeraș de haine. Dacă este posibil, uscați în poziție orizontală confecțiile din lână și mătase și nu la soare.


Uscarea în uscătorul de rufe
Utilizarea uscătorului de rufe economisește foarte mult timp pentru că nu mai atârnați rufele pe sârmă una câte una. Previne, de asemenea, umiditatea excesivă în apartament, în cazul în care uscați rufele la interior. Există, de asemenea, avantaje și pentru rufe. De ex., prosoapele uscate în uscător sunt scoase moi și delicate. Totuși, nu uscați rufe delicate în uscătorul de rufe. Simbolurile de întreținere vă indică dacă un obiect vestimentar poate fi uscat în uscătorul de rufe.