Skip to Content

Sfaturi utile și practice pentru îndepărtarea petelor de pe haine

A trăi cu copii înseamnă îmbrăcăminte cu pete - toți părinții pot spune o poveste despre asta. Sfaturile pentru îndepărtarea petelor și protejarea țesăturii sunt de ajutor, iar hainele vor rămâne frumoase mai mult timp. 

rufe albe la uscat

Îndepărtarea petelor pas cu pas

  1. Acționați rapid pentru a preveni uscarea petei. Dacă pata s-a uscat, alegeți un agent de îndepărtare a petelor potrivit pentru pretratare.
  2. După ce ați lăsat haina la înmuiat, este momentul să o puneți în mașina de spălat. Alegeți produsele potrivite pentru un rezultat foarte bun. Detergentul lichid Persil Gel Color este potrivit pentru țesăturile colorate. Pentru țesăturile delicate precum vâscoza sau lâna este necesar un detergent blând cu fibrele.
  3. Spălați haina la mașină la temperatura maximă înscrisă pe etichetă.

Verificați dacă pata a dispărut complet. Dacă încă există urme de pete, repetați procesul de spălare.

Sfat profesionist: Verificați rezistența culorii hainelor dacă pretratați textilele colorate cu un agent de îndepărtare a petelor.

Ghid pentru înlăturarea petelor

Un moment de neatenție și s-a întâmplat, vinul roșu ajunge pe blugii preferați. De asemenea, spaghetele bolognese parcă sunt atrase de tricoul alb al celor mici. Cumpărarea unuia este rareori o opțiune, mai ales dacă haina pătată este fusta preferată a fiicei tale, de exemplu. Există întotdeauna sfaturi noi împotriva petelor, precum și produse inovatoare care fac mai ușoară îndepărtarea murdăriei și a petelor de pe hainele familiei dumneavoastră, dar și din alte textile de uz casnic.

Sfaturi generale pentru îndepărtarea petelor

Nu toate petele sunt la fel. În funcție de cât de murdar este materialul, poate fi necesar un tratament special. Petele de proteine, cum ar fi sângele, se comportă diferit față de petele de la sosurile uleioase pentru salată sau rujul roz și, prin urmare, nu pot fi îndepărtate de pe textile folosind aceeași procedură. Același lucru este valabil și pentru tipul de material textil: îndepărtarea petelor de pe bumbac este de obicei mai puțin complicată decât cea de pe  mătase sau in, deoarece fibrele sunt mai rezistente.

Există numeroase soluții și sfaturi pentru îndepărtarea petelor - de la remedii de uz casnic și săpun de casă, la produse speciale pentru îndepărtarea petelor. Pentru a elimina definitiv o pată supărătoare de pe haine sau alte articole, ar trebui să urmați o procedură testată.

Acționați rapid

Fiica ta și-a pătat fusta albă preferată cu sos de roșii la cină? Schimbarea îmbrăcămintei și amânarea tratării petelor până în următoarea zi de spălare nu este o tactică bună, deoarece, cu cât petele rămân mai mult pe țesătură, cu atât intră mai adânc în fibre. Chiar dacă este enervant să aveți grijă de ele în timpul unei mese, dacă tratați petele cu promptitudine, șansele de a salva haina preferată și de a evita lacrimile amare vor crește.

Pretratarea petelor

O îmbrăcăminte cu o pată poate fi întotdeauna pretratată dacă hainele nu pot fi spălate imediat. Alegeți detergentul și un agent de îndepărtare a petelor potrivite. Mai întâi testați cu atenție soluția de îndepărtare a petelor pe interiorul hainei pentru a exclude varianta oricărei deteriorări a fibrelor sau a culorii. Apoi urmați instrucțiunile de utilizare a produsului de îndepărtare a petelor.

Spălarea hainelor la mașină

După scurgerea timpului de acțiune a produsului destinat pretratării, este rândul spălării în mașina de spălat. În funcție de culoarea și materialul textil, puteți alege detergentul lichid Persil Gel Universal pentru rufe albe sau sau Persil Gel Color pentru rufe colorate. Dacă aveți o pată încăpățânată, alegeți temperatura maximă indicată pe etichetă - altfel riscați să deteriorați țesătura sau să decolorați îmbrăcămintea.

Verificarea rufelor după spălare

După spălare, verificați imediat dacă ați reușit să îndepărtați pata de pe articolele vestimentare. Dacă nu, repetați procedura. Dacă materialul este alb și nu se curăță complet după tratamente repetate, puteți  folosi un agent de albire. Acest lucru va crește șansa ca articolul vestimentar să strălucească din nou.

Sfaturi pentru fiecare tip de pată

Fie că este vorba de pete de pix sau cerneală, rimel, lac de unghii sau ceară, consultantul Persil pentru îndepărtarea petelor vă va oferi sfaturi ample și valoroase despre cum să îndepărtați petele păstrând hainele familiei dumneavoastră și alte textile imaculate cât mai mult timp posibil.