Skip to Content

Spălarea cămășilor din in

Răcoroasă, lejeră și ușor de purtat în același timp - nu e de mirare că îmbrăcămintea din in este nelipsită în orice garderobă de vară. Dar cum devine din nou curată bluza preferată din in atunci când înghețata cu ciocolatăsau crema pentru protecție solară lasă pete inestetice? Veți afla imediat cum se spală cămășile de in pentru a-și recăpăta strălucirea.

Spalare camasa in

Cum spălați cămășile de in - pas cu pas

Pasul 01: Citiți informațiile de pe eticheta de întreținere a cămășii. Este important, de exemplu, să vă asigurați că ați setat temperatura corectă în timpul spălării.

Pasul 02: Puneți cămașa în mașină și adaugați un detergent potrivit. Țesăturile deschise la culoare  pot fi spălate cu un detergent universal, precum Persil Gel Universal. În cazul hainelor colorate, folosiți un detergent ca Persil Gel Colour.

Pasul 03: După spălarea cămășii din in, este indicat să o lăsați să se usuce la aer. Dacă este foarte șifonată, o puteți călca - acest lucru se face mai bine atunci când cămașa este încă ușor umedă.

Ați terminat! Este timpul să verificați rezultatul. Dacă pata e încă acolo, repetați pașii 2 și 3.

Sfatul profesionistului: Pentru a preveni șifonarea cămășilor din in în timpul spălării, nu este recomandat să umpleți mașina de spălat la capacitatea maxim admisă. De asemenea, este bine să selectați un program de spălare delicat și să setați viteza de centrifugare minimă pentru stoarcere.

Spălarea corectă a cămășilor din in - aspecte importante

Cămășile din in sunt articolele vestimentare ideale pentru vară. Fie că sunteți la cină într-un restaurant, sau la o plimbare pe plajă, astfel de articole vestimentare sunt plăcute la atingere, răcoroase și fine. Cu toate că fibra este rezistentă, spălarea articolelor din in trebuie făcută cu mare atenție, pentru a le păstra în stare optimă cât mai mult timp posibil.

Se pot curăța cămășile din in în mașina de spălat?

În general, ar trebui să verificați întotdeauna eticheta hainelor înainte de spălare, informațiile de pe aceasta fiind esențiale pentru spălarea articolului respectiv. Este bine să știți că majoritatea textilelor din in pot fi spălate în mașina de spălat fără probleme, atâta timp cât acordați atenție câtorva aspecte:

  • Alegeți întotdeauna un program de spălare delicat, deoarece cămășile din in, deși rezistente, au tendința de a se șifona. Prin urmare, este important ca haina să nu fie centrifugată la turație mare. Dacă este posibil, alegeți un program de centrifugare cu cel mult 600 de rotații pe minut.
  • În cazul în care cămașa din in este ușor umedă atunci când o scoateți din mașină, nu vă îngriorați. Chiar dacă aceasta reține mai ușor umezeala, inul se și usucă mai rapid.
  • Pentru rezultate optimă, este indicat să nu umpleți complet mașina atunci când spălați textile din in. Acest lucru protejează fibrele naturale.

Temperatura corectă pentru spălarea cămășilor din in

Pentru a afla cum se spală cămășile de in astfel încât să nu se deterioreze, citiți pe etichetă care este temperatura maximă indicată. În general, îmbrăcămintea din in fără coloranți poate fi spălată la o temperatură de până la 60 de grade Celsius, uneori chiar și până la 95 de grade. Acest lucru este important, de exemplu, pentru lenjeria de pat din in. Pentru curățarea unei cămăși din in, 40 de grade Celsius sunt de obicei suficiente. Acest lucru se aplică și pentru țesăturile din in intens colorate: temperatura nu ar trebui să depășească 30 sau 40 de grade.

Ce detergent este potrivit pentru a spăla o cămașă din in?

Când alegeți detergentul, ar trebui să faceți distincție între țesăturile din in simple și cele colorate. Pentru inul simplu, puteți folosi fără probleme un detergent universal, precum capsulele Persil Discs 4în1 Universal. Pentru articolele colorate, puteți apela cu încredere la o variantă ca Persil Discs 4în Color, care menține culorile vii și intense, îndepărtând totodată cele mai dificile pete - chiar și pe cele lăsate de cremele cu protecție solară.

Cum procedați după spălare

Dacă cămașa din in se simte încă foarte umedă după spălare, nu e o problemă. Este cel mai bine să o lasați să se usuce la aer. Uscătoarele de rufe nu sunt adesea cea mai bună alegere pentru țesătură. În cazul în care observați că pare șifonată când iese din mașina de spălat, nu aveți de ce să vă faceți griji - articolele din in se șifonează ușor. Prin urmare va trebui să le călcați, iar acest lucru se face cel mai ușor atunci când cămășile sunt încă umede. Dacă sunt deja uscate, puteți umezi țesătura în timp ce o călcați. În general, puteți alege o temperatură ridicată pentru călcarea cămășilor din in. Cu toate acestea, se aplică și aici aceeași regulă de la spălare: verificați instrucțiunile de pe eticheta de întreținere.

Se pot micșora cămășile din in la spălare?

Cămășile din in tind să se micșoreze la prima spălare, însă în general nu va fi vorba de ceva extrem. Cu toate acestea, puteți minimiza această problemă dacă respectați instrucțiunile de pe eticheta de întreținere. Este bine ca la prima spălare să alegeți o temperatură mai mică.

Țineți cont de sfaturile de mai sus, iar cămășile din in vor arăta impecabil și vor fi întotdeauna gata de purtat - fie că sunteți acasă sau în vacanță.