Skip to Content

Sfaturi utile și practice pentru spălarea corectă a rufelor albe

Bluza albă care strălucea în trecut nu își pierde nuanța de gri nici după spălări repetate? S-a și îngălbenit pe alocuri? Cu sfaturile potrivite, îi puteți reda strălucirea care o va face să arate ca nouă.

Rufe albe

Sfaturi pentru o spălare corectă - Cum să evitați decolorarea hainelor

Principalul pas pentru a păstra rufele albe curate pentru o lungă perioadă de timp este de a sorta corect rufele înainte de a le pune în mașina de spălat. Spălați rufele albe doar cu alte articole de îmbrăcăminte albe și nu le amestecați niciodată cu textile colorate sau negre. Acest lucru avantajează și celelalte materiale. Un detergent puternic produce un alb puternic, dar înălbește rufele colorate. Detergentul colorant, pe de altă parte, întărește fibrele hainelor colorate, dar nu previne acea nuanță de gri de pe hainele albe.

Cele mai importante recomandări pentru spălarea rufelor

Separați rufele în mod corespunzător: o singură piesă de îmbrăcăminte colorată este suficientă pentru a păta rufele albe sau pentru a le face gri. Cu cât calitatea hainelor este mai scăzută, cu atât se pătează mai repede chiar și la temperaturi scăzute. Sortați rufele cu strictețe - de preferință în funcție de culoare.

Utilizați un detergent puternic și de calitate pentru rufele albe pentru a preveni apariția nuanțelor de gri. Datorită ingredientelor sale, detergentul previne ca particulele de murdărie care au fost îndepărtate să se depună înapoi pe haine.

Utilizați șervețele de colectare a culorii

Uneori este inevitabil să adăugați cel puțin o haină colorată cu hainele albe. Iar particule de culoare nedorite se pot desprinde și de pe bluze sau pantaloni de culoare pastel, ceea ce le va oferi rufelor albe o nuanță de gri. Șervețelele speciale absorb culoarea și murdăria înainte ca acestea să se așeze în fibrele îmbrăcămintei albe.

Tratați decolorările cât timp sunt încă umede. Dacă apare o decolorare deoarece un ciorap colorat a intrat printre hainele albe, de exemplu, ar trebui să tratați rufele cât timp sunt încă umede. De îndată ce rufele s-au uscat, va fi mult mai dificil să le redați strălucirea.

Îndepărtați nuanțele de gri cu produsele potrivite

Ce să faci dacă o nuanță de gri a intrat deja în țesătura rufelor albe? Cu un detergent puternic, de obicei, veți obține rufe albe din nou. Detergenții de înaltă calitate precum cei din gama de produse Persil Universal sunt ideali pentru curățarea eficientă atât a rufelor albe, cât și a celor colorate. Cu ele, îndepărtarea petelor fără înmuiere în prealabil este posibilă. Acestea sunt disponibile sub formă de pudră, gel sau capsule. Detergentul Persil îndepărtează particulele de murdărie din fibrele textile. În plus, detergenții Persil sunt blânzi cu rufele, astfel încât vă veți bucura mult timp de hainele preferate.

Detergentul pudră Persil conține agenți de înălbire care redau strălucirea fibrelor.

Asigurați-vă că dozați corect detergentul - în funcție de gradul de murdărie a rufelor și de duritatea apei. Prea puțin sau un detergent nepotrivit nu împiedică depunerea murdăriei pe rufe după clătire. Asta înseamnă că tot mai multe particule de murdărie sunt prinse în rufe de fiecare dată când sunt spălate. Hainele odinioară albe devin, așadar, din ce în ce mai gri, cu timpul.

Îngălbenirea: Cum să obțineți rufe albe din nou cu detergentul Persil

Îmbrăcămintea care a fost lăsată nefolosită în garderobă pentru o perioadă mai lungă de timp poate prezenta decolorări nedorite. Acest lucru se datorează faptului că petele de mâncare neobservate care nu au ieșit la ultima spălare se pot îngălbeni în timp. Detergenții potriviți reușesc, de obicei, să îndepărteze și îngălbenirea. În anumite situații poate fi necesar să spălați rufele decolorate de mai multe ori la cea mai ridicată temperatură posibilă pentru a recăpăta un alb pur, strălucitor. Dacă aveți pielea mai sensibilă vă recomandăm detergentul Persil Sensitive cu săpun natural și lapte de migdale. Detergenții din familia de produse Persil Lavender Freshness oferă o senzație de prospețime extra de lungă durată și mirosul relaxant al lavandei.