Skip to Content

Curățarea hainelor cu detergent lichid este viitorul

Persil transformă piața detergenților

dizolvare detergent capsule Persil

Momente importante în dezvoltarea unei piețe sustenabile a detergenților

Spălatul utilizând una dintre cele mai recente inovații lichide Persil este nu doar o experiență fără egal din punct de vedere al curățeniei și prospețimii fără egal ci și o contribuție importantă în vederea unui consum mai sustenabil. O parte intrinsecă a strategiei Persil globale de marketing este transformarea pieței detergenților către segmentele inovatoare ale produselor lichide. „Până în 2020, segmentele inovatoare ale produselor lichide, inclusiv lichidele, capsulele pre-dozate și lichidele cu doză perfectă vor avea o cotă de 55% din piața totală globală a detergenților.”, spune Georg Baratta-Dragono, vicepreședinte corporativ al Diviziei Spălare din cadrul Henkel... „- Totuși, această transformare a pieței de detergenți nu se va întâmpla de la sine. Ea necesită strategii de marcă dedicate și investiții decente. De aceea, Persil a creat programul „Viitorul este lichid”. De exemplu, pe piețele emergente, performanța Persil Lichid a fost recent intensificată și relansată printr-o formulă unică și inovatoare ce conține un cocktail de enzime termostabile. În contrast cu enzimele obișnuite, această nouă generație de „agenți pe bază naturală de îndepărtare a petelor” își păstrează puterea de eliminare a petelor chiar și în condiții de climă fierbinte, în care temperaturile din timpul zilei pot ajunge cu ușurință la 40°C. Pentru a îi educa pe clienți cu privire la avantajele concrete ale spălării cu lichide față de spălarea cu pudră, Persil difuzează la posturile TV spoturi educaționale pe numeroase piețe. Un alt element cheie al programului Persil „Viitorul este lichid” este acela de a lucra în mod activ cu partenerii comerciali strategici pentru elaborarea marketingului pentru cumpărători și a conceptelor de management al categoriei, pentru a ghida cu succes clienții magazinelor către a alege produsele lichide, mai sustenabile.

De ce este mai bună pentru mediu spălarea cu detergenți lichizi decât spălarea cu pudră? Există o serie de aspecte de-a lungul lanțului valoric ce contribuie la ideea că Persil Gel reprezintă alegerea „mai verde” față de pudră:

 

Alegerea „mai verde” versus pudră

  • Materii prime: Persil Gel conţine o parte mai mare de materii prime care au la bază materii regenerabile față de pudră
  • Producție: Procesul de producție al lichidelor necesită cu 80% mai puțină energie decât producția de pudră
  • Investiții: Persil investește mai mult decât proporțional în modernizarea și eficientizarea fabricilor sale de produse lichide. (adăugați exemplu concret de economii de energie, apă și deșeuri)
  • Logistica: Doza de Persil Liquid este de până la 66% mai mică față de pudră, ducând la economii logistice semnificative de energie și CO2

Cât despre comportamentul clientului în faza de utilizare?

80% din amprenta totală de CO2 a unui detergent este generată în timpul utilizării, în timp ce aprovizionarea cu materii prime, producția, logistica și eliminarea deșeurilor, împreună, generează doar 20% din amprenta totală de CO2. Având în vedere că în faza de utilizare a produsului este implicată o mașină care are nevoie de o mulțime de energie electrică pentru a încălzi apa și pentru a pune în mișcare tamburul, devine evident de ce faza de utilizare are un impact atât de dominant.

Utilizatorii aleg temperatura de spălare și programul și, prin urmare, au cel mai mare impact asupra amprentei generale de CO2 a unui detergent. Prin urmare, este esențială educația corespunzătoare a utilizatorilor.

Henkel AG & Co. KGaA Pagina 3/3

Pentru a crește nivelul de conștientizare și pentru a genera un comportament sustenabil de spălare, Persil a creat o nouă siglă de spălare cu apă rece, ce va fi tipărită pe ambalajele de detergent Persil începând din 2017.

În acest mod, Persil încurajează zilnic milioane de consumatori să reducă temperatura de spălare a rufelor și să adopte un mod sustenabil de spălare.

Spre deosebire de pudră, lichidele se dizolvă imediat în contact cu apa. Prin urmare, disponibilitatea utilizatorilor de a reduce temperatura de spălare este mai mare atunci când aceștia spală cu lichide - făcând încă o dată din Persil Gel o alegere sustenabilă față de produsele pudră.