Skip to Content

Soluții pentru scoaterea petelor de pe cearceafuri

Indiferent dacă v-au scăpat accidental câteva chips-uri de cartofi în pat în timpul unui maraton de Netflix sau dacă v-ați trezit plini de transpirație din cauza unui coșmar, petele pe cearceafuri curate nu sunt ceva îmbucurător. Cu toate acestea, nu e cazul ca acestea să rămână pătate. Urmând câteva sfaturi, puteți elimina cu ușurință multe pete comune.

cearceafuri de pat albe

Tipuri de pete pe cearceafuri

Deși orice pată poate strica aspectul cearceafurilor dvs., cele mai frecvente tipuri de pete sunt cele de transpirație, sânge, grăsime și ulei. Indiferent dacă aveți de-a face cu pete de unsoare sau de ulei alimentar, de transpirație sau de la deodorant, de sânge de animal sau de sânge menstrual, secretul pentru eliminarea acestora este să acționați cât mai curând posibil astfel încât pata să nu se fixeze.

Scoaterea petelor de pe cearceafuri: Pas cu pas

Cum să procedați dacă vă treziți cu pete pe cearceafuri?

  • Alegeți un detergent Persil în funcție de culoarea cearceafurilor
  • Pretratați cu detergentul
  • Spălați și clătiți
  • Verificați pentru a vedea dacă a dispărut pata

Alegerea unui detergent

Înainte de a trata orice pată, verificați eticheta cu instrucțiunile de îngrijire pentru a vă asigura că articolul în cauză poate fi spălat în mașina de spălat. Unele materiale delicate necesită îngrijire mai delicată; pentru aceste materiale, detergentul Perwoll Wool & Delicates este o opțiune delicată dar eficientă. Pentru cearceafuri colorate, utilizați Persil Color sau Persil Color Gel ca produs de bază pentru eliminare petelor. Pentru albe, Persil Universal sau Persil Freshness by Silan reprezintă cea mai bună opțiune.

Pretratați

Eliminați cât mai multă substanță solidă sau lichidă puteți din pată. Clătiți cu apă rece din partea din spate, apoi aplicați detergentul dvs. Persil la partea anterioară a petei. Lăsați să stea câteva minute, apoi clătiți.

Spălați imediat

Temperatura necesară pentru spălarea cearceafurilor dvs. depinde de tipul petei. Pentru pete de transpirație, precum și petele de ulei și grăsime, spălați la cea mai mare temperatură posibilă care este potrivită pentru material. Cu toate acestea, pentru petele de sânge, se recomandă utilizarea de apă rece. Din fericire, Persil Lavender Freshness și Color sunt active la rece, ceea ce înseamnă că funcționează bine în apă rece.

Verificați după spălare

Înainte de uscare, verificați pentru a vedea dacă a dispărut pata. Dacă nu a dispărut, repetați pașii de mai sus. Nu uscați, sau s-ar putea ca pata să se fixeze pe cearceaf. Dacă aveți de-a face cu pete galbene de transpirație sau de la subsuori, ar trebui de asemenea să verificați pentru a vă asigura că mirosul provocat de pată dispare de asemenea.

Modalități pentru scoaterea de pete de pe cearceafuri de culori și tipuri diferite

Dacă trebuie să scoateți pete de sânge de pe cearceafuri albe, utilizați întotdeauna Persil Universal ca detergentul dvs. Pentru cearceafuri colorate, utilizați versiunea pentru rufe colorate a acestui detergent. Nu amestecați cele două, deoarece fiecare este conceput pentru un tip specific de rufe.

Tipul materialului din care sunt realizate cearceafurile va determina adeseori dacă acestea pot fi spălate în mașina de spălat sau dacă trebuie spălate manual. Bumbacul este rezistent și suportă cu ușurință tratamentele și spălarea cu mașina de spălat. Cu toate acestea, materiale fine precum mătasea necesită spălarea manuală cu Perwoll Wool & Delicates.

Condiții speciale: Pete pe cearceafuri

Cum se elimină sângele uscat de pe cearceafuri?

Dacă trebuie să scoateți pete de sânge uscate sau vechi de pe cearceafuri, cea mai bună opțiune este să scufundați materialul în apă rece. Aceasta va reactiva pata și o va face mai ușor de eliminat. După o oră, urmați același proces de pretratare de mai sus.

Dar petele de ulei uscate?

Deși poate părea straniu, adăugarea de ulei proaspăt la o pată de ulei uscată poate ajuta la reactivarea acesteia și o poate face mai ușor de eliminat. Pur și simplu pretratați zona și spălați în apa cea mai caldă posibilă după reactivarea petei.

Eliminarea petelor galbene și de la subsuori de pe cearceafuri:

Pentru a elimina acele pete galbene inestetice cauzate de transpirație, scufundați cearceafurile dvs. într-un amestec de detergent Persil și apă rece timp de aproximativ o oră. Apoi, pretratați pata și spălați ca de obicei.

Vă frustrează petele de transpirație, grăsime sau de sânge care strică aspectul cearceafurilor dvs.? Eliminați-le rapid urmând aceste instrucțiuni.

Mai multe produse

  • detergent pudra Persil

    Detergent pudră Persil Universal

Cele mai noi articole

  • pahar cu vin rosu rasturnat

    Modalități pentru scoaterea petelor de vin roșu

  • bluza alba patata de transpiratie

    Modalități pentru scoaterea petelor de transpirație și de la subsuori

  • desen portocaliu, pixuri si carioci

    Modalități pentru scoaterea petelor de cerneală și de pix