Skip to Content

Cum să cureți petele de vin roșu de pe hainele tale

Un pahar de vin roșu la sfârșitul unei zile lungi poate fi relaxant și, conform multor doctori, poate fi bun pentru dvs. Cu toate acestea, petele de vin roșu pot apărea ușor odată cu o lovire accidentală a mesei sau o deplasare neatentă a mâinii. Înainte ca pata să se fixeze, trebuie să o scoateți. Iată ce trebuie să faceți în acest sens.

pete de vin rosu

Tipuri de pete de vin roșu

Există numeroase tipuri de vin. Unele merg bine împreună cu o friptură, altele cu carnea de pește și unele sunt ideale împreună cu paste. Indiferent dacă veți shiraz, merlot, Syrah, Malbec, pinot noir sau vin rose, trebuie să vă asigurați că știți ce aveți de făcut atunci când acestea creează o pată.

Eliminați petele de vin roșu: Pas cu pas

 1. Alegeți un detergent Persil și un produs pentru eliminarea petelor de vin
 2. Pretratați pata rapid, însă aveți grijă să nu o frecați
 3. Spălați la temperatura cea mai mare posibilă pentru material, respectând eticheta articolului în cauză
 4. Verificați dacă pata de vin roșu a dispărut

Alegeți un produs pentru eliminarea petelor de vin și un detergent

Alegeți un detergent și un produs pentru eliminarea  petelor conceput pentru eliminarea murdăriei și petelor, precum Persil Color Gel pentru culori și Persil Universal Gel pentru albe. Uitați-vă întotdeauna la eticheta articolului pentru a vedea dacă acesta este potrivit pentru spălare în mașina de spălat înainte de a-l pune în mașină și înainte de a aplica detergent Persil.

Pretratați pata rapid

În cazul vinului roșu, cu cât acționați mai rapid, cu atât e mai probabil că veți elimina pata. Așadar, imediat după apariția petei, utilizați șervețele de hârtie pentru a absorbi cât mai mult posibil din lichid. Nu frecați pata; aceasta va înrăutăți situația. După ce eliminați cât mai mult posibil din vin, aplicați detergentul și produsul pentru eliminare de pete.

Spălați materialul

Clătiți produsul pentru eliminare de pete, apoi spălați haina în apă caldă. Temperatura apei va depinde de material. Verificați eticheta de îngrijire pentru a vedea temperatura recomandată.

Verificați pata

Dacă pata de vin este deosebit de profundă sau a fost lăsată să stea, s-ar putea ca tratamentul să nu funcționeze prima dată. După spălare, verificați pentru a vedea dacă pata a dispărut. Dacă nu a dispărut, pretratați și spălați din nou. Pentru pete rezistente, puteți de asemenea să scufundați într-un amestec de detergent Persil și apă.

Scoaterea petelor de vin roșu din tipuri de rufe și materiale speciale

Atunci când trebuie să scoateți vin roșu din blugi, fețe de masă, canapele din piele sau din orice alt tip de rufă, pașii de mai sus funcționează de obicei. Dacă obiectul în cauză nu poate fi spălat în mașina de spălat, atunci clătiți cu cât mai puțin apă este posibil înainte de a lăsa la uscat la aer.

Dacă aveți de-a face cu un material fin, precum lâna, suede sau mătase, tratați cu Perwoll Care, apoi spălați manual pentru a elimina pata.

Scoaterea petelor de vin roșu din haine albe și produse din casă

Roșul și albul creează roz, iar aceasta nu este culoarea pe care doriți să o vedeți pe fețele de masă și blugii albi. Dacă aveți o pată de vin roșu pe haine albe, acționați rapid urmând pașii de mai sus pentru a elimina pata complet. Pentru materiale poroase, precum inul și bumbacul, asigurați-vă că permiteți suficient timp detergentului și produsului pentru eliminare de pete astfel încât să pătrundă în fibre și să acționeze asupra întregii pete.

Eliminarea petelor de vin roșu vechi sau uscate

Petele de vin roșu vechi, uscate sunt mult mai dificil de eliminat decât cele proaspete, însă acest lucru nu este imposibil. Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să scufundați materialul în apă caldă. Aceasta va ajuta la reactivarea petei. Apoi pretratați ca de obicei, masați cu grijă detergentul Persil în pată. Așteptați aproximativ 30 de minute și apoi clătiți cu apă caldă. Scufundați din nou în apă caldă, apoi clătiți cu apă rece. Spălați haina, apoi lăsați să stea la uscat la aer. Repetați după caz pentru a elimina întreaga pată.

Produse naturale pentru eliminarea de pete de vin roșu

Produsele naturale pentru eliminare de pete pot elimina unele pete, însă nu sunt de obicei cele mai bune opțiuni. Multe, precum sarea, apa minerală și laptele rece, necesită ore întregi pentru a funcționa - dacă funcționează. Altele, precum sucul de lămâie și apa oxigenată pot schimba culoarea zonei pătate. Detergenții și produsele pentru eliminarea petelor de la Persil sunt diferite. Acestea au fost concepute pentru a elimina murdăria și petele.

Aveți o pată de vin roșu pe cămașă sau pe fața de masă? Scoateți aceasta rapid folosind detergent Persil și aceste sfaturi.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

Cele mai noi articole

 • haine colorate, adidasi rosii si blugi impaturiti

  Modalități pentru scoaterea petelor din materialele textile

 • femeie toarna ulei dintr-o sticla

  Modalități pentru scoaterea petelor de grăsime și ulei

 • tricou alb patat

  Sfaturi generale privind eliminarea petelor