Cum să îndepărtezi eficient petele de sânge de pe haine

Petele de sânge sunt adeseori neașteptate. Indiferent dacă cel mic a căzut și s-a julit la genunchi sau dacă v-ați tăiat în timpul bărbieritului, hainele pătate de sânge nu sunt ceva ce puteți lăsa nesoluționat. Cu câțiva pași facili, puteți elimina cu ușurință petele de sânge.

pete de sange pe haine

Tipuri de pete de sânge

Sângele, indiferent dacă rezultă din nasul copilului, de la un pește pe care l-ați pregătit pentru cină sau din cauza menstruației, poate păta hainele rapid și poate fi dificil de eliminat dacă este lăsat prea mult timp. Indiferent dacă aveți de-a face cu sânge de animale, sânge menstrual sau chiar și cu sânge fals ca urmare a unei nopți distractive în care v-ați costumat ca zombie pentru Halloween, acționați rapid înainte să se fixeze petele.

Eliminarea petelor de sânge: Pas cu pas

  1. Alegeți detergentul Persil care se potrivește tipului de rufă și culorii
  2. Pretratați, verificând mai întâi rezistență culorilor
  3. Spălați imediat
  4. Verificați pentru a vedea dacă a dispărut pata
  5. Repetați după caz

Alegerea Detergentului

Alegeți detergentul Persil de care aveți nevoie în funcție de tipul materialului și culoare. Pentru materiale albe, scoateți petele de sânge și spălați cu Persil Universal sau Persil Freshness by Silan. Pentru materiale textile colorate, utilizați Persil Color sau Persil Color Gel. Perwoll Wool & Delicates este optim pentru îmbrăcămintea delicată precum cea din lână și mătase, care trebuie spălată de mână sau spălată în mașină folosind setarea pentru spălare de mână. Fiți întotdeauna atenți la instrucțiunile de îngrijire de pe fiecare rufă și urmați cu atenție aceste instrucțiuni.

Pretratarea petei de sânge

La curățarea petelor de sânge, acționați întotdeauna cât mai rapid posibil. Clătiți pata cu apă rece pentru a elimina cât mai mult sânge posibil. Nu folosiți apă caldă, aceasta poate cauza ca pata să devină permanentă. Apoi, pretratați zona aplicând o cantitate mică de Persil Lavender Freshness (albe) sau Persil Color Gel (colorate) sau Perwoll (delicate) direct pe pată, frecați delicat și lăsați să acționeze timp de 5 minute.

Pentru materiale textile colorate, verificați întotdeauna rezistența culorilor într-o zonă mai puțin vizibilă.

Spălați și clătiți

După pretratare, spălați materialul cu detergentul dvs. Persil ales. Setați mașina dvs. la un program de 30°C sau 40°C și spălați materialul pătat. Utilizați doza „foarte murdare” a detergentului dvs. ales.

Verificați pata

Înainte de a pune hainele pătate cu sânge în uscător, verificați întotdeauna pentru a vă asigura că pata a dispărut. Dacă nu a dispărut, repetați procesul de pretratare.

Pentru pete rezistente, puteți scufunda articolul într-un lichid de spălare al detergentului Persil ales de dvs. timp de 10-30 de minute, după care spălați din nou materialul.

Modalități de a scoate petele de sânge din tipuri speciale de rufe și materiale

Pașii de mai sus vă pot ajuta să eliminați petele de sânge de pe cămăși și să eliminați sângele de pe blugi, însă cum să procedați dacă trebuie să scoateți sângele de pe cearceafuri, lenjerie intimă sau alte tipuri de rufe? În majoritatea cazurilor, acești pași funcționează bine în ceea ce privește scoaterea petelor de sânge, indiferent de tipul de rufe pătat.

Cu toate acestea, trebuie să acordați atenție la tipul materialului care a fost pătat. Anumite materiale precum mătasea, poliesterul, pielea și lâna sunt delicate. Asigurați-vă că produsul dvs. ales pentru eliminare de pete este conceput pentru a fi utilizat pe material înainte de tratarea sau spălarea acestuia. Deși s-ar putea să fi auzit că anumite remedii naturale precum sarea, bicarbonatul de sodiu și oțetul pot ajuta la eliminarea petelor la aceste tipuri de haine, evitați dacă este posibil utilizarea acestora. Persil este special formulat astfel încât să funcționeze în mașina dvs. de spălat și să curețe hainele dvs. Sarea și oțetul nu sunt și pot fi dăunătoare pentru piesele din cauciuc, metal sau plastic din mașina dvs. de spălat.

Condiții speciale ale petelor de sânge

Sângele vechi nu poate fi eliminat la fel de ușor ca cel proaspăt. De fapt, eliminarea acestuia poate fi dificilă - dacă nu aveți produsul potrivit. Un detergent, precum Persil, poate fi eficient la reactivarea acestor tipuri de pete astfel încât să poată fi eliminate. Scufundați hainele într-o soluție de apă caldă și Persil timp de o oră. Scoateți din apă, pretratați cu același detergent, apoi spălați în apă rece. Evitați utilizarea acestui detergent  pe lână sau mătase și alte materiale fine. În schimb, utilizați Perwoll Wool & Delicates.

Sângele fals, precum cel utilizat pentru Halloween, poate fi de asemenea dificil. Va trebui să absorbiți sângele cu o cârpă albă curată, eliminând cât mai mult posibil. S-ar putea chiar să luați o parte din sângele fals cu o lingură dacă acesta este suficient de gros. După aceasta, pretratați zona cu produsul dvs. pentru eliminare de pete și spălați la temperatura cea mai mare posibilă care este potrivită pentru tipul de material.

Nu lăsați ca un nas însângerat sau o menstruație neașteptată să vă strice hainele. Scoateți petele de sânge rapid folosind aceste sfaturi.

Mai multe produse

  • detergent lichid Persil Universal Gel

    Detergent lichid Persil Gel Universal

  • detergent pudra Persil

    Detergent pudră Persil Universal

  • detergent lichid Persil Gel Color

    Detergent lichid Persil Gel Colour

Cele mai noi articole

  • desen portocaliu, pixuri si carioci

    Modalități pentru scoaterea petelor de cerneală și de pix

  • pahar cu vin rosu rasturnat

    Modalități pentru scoaterea petelor de vin roșu

  • bluza alba patata de transpiratie

    Modalități pentru scoaterea petelor de transpirație și de la subsuori