Skip to Content

Scoaterea petelor galbene de transpirație

Ați observat că tricoul alb sau cămașa preferată nu mai arată atât de albe ca atunci când erau noi, în special în zona axilei? Cu timpul, hainele deschise la culoare sunt predispuse la apariția petelor galbene inestetice de transpirație sau de deodorant. Din fericire, ele pot fi eliminate ușor dacă utilizați produsele eficiente pentru înlăturarea petelor - astfel hainele vor arăta impecabil, chiar și după o utilizare îndelungată.

Eliminare pete transpiratie

Curățarea petelor de transpirație - pas cu pas

Pasul 1: Aplicați o soluție de îndepăratat pete pe porțiunile de material pătate. Dacă aveți dubii cu privire la utilizarea soluției pe hainele delicate, aplicați pe o porțiune ascunsă a acestora.

Pasul 2: Lăsați soluția de îndepărtat pete să acționeze conform instrucțiunilor.

Pasul 3: Spălați piesa de îmbrăcăminte cu detergentul obișnuit. Acordați atenție indicațiilor de pe eticheta de îngrijire.

Gata! Verificați rezultatul. Dacă petele persistă, va trebui să urmați din nou pașii 2 și 3.

Sfatul profesionistului: În cazul în care hainele sunt foarte murdare, spălați-le la cea mai înaltă temperatură indicată. Aceasta este indicată pe eticheta de îngrijire.

Cu ce se pot scoate petele vechi de transpirație

Transpirația nu este ceva rușinos, ci firesc, pentru că astfel eliminăm o serie de toxine din organism. Majoritatea dintre noi transpirăm, în special în zilele călduroase de vară. Din păcate, transpirația excesivă poate lăsa pete inestetice pe haine, în special pe articolele vestimentare deschise la culoare.

Transpirația nu este singura vinovată pentru petele inestetice. Deodorantele pe care le folosim, în special cele care conțin aluminiu, contribuie la pătarea hainelor. Aceste produse reduc volumul de transpirație, ceea ce desigur este un plus, dar pot lăsa urme neplăcute pe tricouri, cămăși sau rochii. Vestea bună este că dacă folosiți produsele potrivite, petele galbene de transpirație pot fi eliminate ușor și vă puteți purta din nou hainele preferate fără grija petelor.

Vreți să știți cu ce se pot scoate cel mai ușor petele de transpiratie? În mediul online veți găsi diverse recomandări de utilizare a unor remedii casnice, cum ar fi sucul de lămâie, apa cu oțet sau praful de copt. Cu toate acestea, pentru o curățare eficientă este indicat să utilizați produse profesionale, cum ar fi înălbitorii sau detergentul de rufe. Acestea sunt mai eficiente și mult mai blânde cu textilele. De exemplu, detergentul lichid Persil Gel Universal pătrunde adânc în țesătură, îndepărtând chiar și cele mai dificile pete. Totodată, este delicat cu fibrele și protejează articolele vestimentare.

Îndepărtarea petelor galbene de transpirație de pe hainele albe și colorate

Dacă petele de transpirație nu dispar din țesătură nici după mai multe spălări, este necesară o tratare specială. Cea mai simplă modalitate este folosirea unei soluții pentru îndepărtarea petelor.

Pretratarea petelor galbene de transpirație

Soluția pentru îndepăratat pete se aplică înainte de spălare, pe locurile pătate. Înainte de utilizare, verificați dacă produsul este potrivit pentru materialul textil pe care îl aveți de curățat. Pentru a evita surprizele neplăcute, cum ar fi decolorarea sau deteriorarea materialului, puteți testa produsul pe o porțiune ascunsă.

Spălarea hainelor cu pete de transpirație

După ce ați tratat pata, spălați ca de obicei, folosind un detergent precum Persil Gel Universal sau, în cazul rufelor colorate, Persil Gel Colour. Dozați detergentul ca de obicei și nu uitați să alegeți cea mai mare temperatură de spălare recomandată conform etichetei de îngrijire.

Verificarea rezultatului

După ce hainele s-au uscat, verificați dacă petele galbene de transpirație au fost eliminate. Încă se văd marginile galbene și țesătura pare rigidă? Nu vă rămâne decât să repetați procedura până obțineți rezultatul dorit.

Petele de transpirație nu pot fi evitate, însă pot fi curățate. De ce să renunțați la hainele preferate, când le puteți purta un timp îndelungat? Utilizați soluțiile potrivite, iar îmbrăcămintea va arăta la fel ca în prima zi, chiar și după mai multe purtări.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Gel Colour

Cele mai noi articole

 • haine murdare

  Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

 • haine impaturite

  Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant