Skip to Content

Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant

Pentru majoritatea oamenilor, deodorantul este un element esențial al igienei personale zilnice. Singurul dezavantaj este că unele deodorante lasă pete pe haine. Din fericire, puteți îndepărta cu ușurință aceste urme cu ajutorul detergentului Persil. 

haine impaturite

Îndepărtarea petelor de deodorant pas cu pas

 1. Alegeți un detergent potrivit care să vă permită să îndepărtați petele de deodorant, protejând și îngrijind în același timp țesătura.
 2. Dacă țesătura permite acest lucru, pretratați zonele pătate de deodorant cu un agent special pentru pete și lăsați-l să acționeze cât este indicat în instrucțiuni. Pretratarea este recomandată, în special, dacă doriți să îndepărtați petele mai vechi de deodorant.
 3. După pretratare, spălați îmbrăcămintea la cea mai mare temperatură posibilă indicată pe eticheta de îngrijire.

După spălare, verificați dacă pata a dispărut. Dacă este încă vizibilă, repetați pașii de mai sus înainte de a le usca.

Sfat profesionist: Ați folosit un deodorant solid sau petele sunt încă foarte proaspete? Ar trebui să încercați să îndepărtați cu atenție urmele de produs cu o cârpă umedă sau un burete înainte de spălare.

Curățarea tuturor tipurilor de pete de deodorant de pe haine

Când ne gândim la deodorant, de obicei avem în vedere antiperspirantul personal, pe care îl avem în baie. Există însă o multitudine de deodorante: spray, cremă sau chiar pudră. Pe lângă deodorantele pentru corp, există și numeroase alte variante de deodorante care reduc mirosurile neplăcute din casă sau din mașină. Cele mai multe dintre acestea sunt spray-uri, sau variante de odorizante de cameră lichide. Din păcate, acestea stropesc sau chiar curg în timpul aplicării și pot cauza pete pe haine.

Indiferent de tipul de deodorant pe care doriți să-l îndepărtați de pe haine, Persil are sfaturile și produsele potrivite pentru dumneavoastră. Aflați ce puteți face dacă deodorantul a lăsat urme albe pe haine. De asemenea, detergentul Persil vă va ajuta și la îndepărtarea petelor galbene de transpirație.

Alegeți detergentul și agentul de îndepărtare a petelor potrivite

Vreți să îndepărtați petele de deodorant de pe un tricou alb sau de pe hainele negre? Haina este din bumbac, sau pata de deodorant este pe o bluză de mătase? Toate aceste detalii influențează ce detergent și ce soluție de îndepărtare a petelor va fi cea mai bună alegere.

Pentru țesături albe, utilizați Persil Gel Universal, sau detergent capsule Persil Discs Universal 4in1 - de preferință împreună cu o soluție de îndepărtare a petelor.

Pentru hainele colorate, utilizați Persil Gel Color sau Persil Discs Color 4in1 - împreună cu un agent de îndepărtare a petelor dacă este necesar.

Pentru țesăturile delicate se recomandă un detergent blând precum Perwoll Care. Un agent suplimentar de îndepărtare a petelor trebuie testat pe o zonă ascunsă a îmbrăcămintei înainte de utilizare.

Pretratarea petelor de deodorant

Fie că vreți să îndepărtați petele de deodorant de pe hainele închise la culoare, să curățați petele de pe rochia albă preferată sau să readuceți la viață geaca de blugi, o pretratare a petelor este întotdeauna utilă. Pentru a face acest lucru, aplicați puțin detergent adecvat direct pe pată și lăsați-l să acționeze câteva minute.

Spălarea hainelor pătate de deodorant

Utilizați detergentul Persil potrivit atunci când vă spălați rufele pătate. Setați temperatura de spălare conform instrucțiunilor de pe eticheta de îngrijire a hainei dumneavoastră. Utilizarea suplimentară a soluției de îndepărtare a petelor în mașina de spălat poate îmbunătăți performanța de spălare.

Verificați dacă pata a dispărut

După spălare, verificați dacă îndepărtarea petelor a avut succes. Nu puneți hainele în uscător și nu le lăsați să se usuce până când pata nu a dispărut complet. Este posibil să mai existe încă niște urme și pot fi necesare un nou pretratament și un alt ciclu de spălare.

Sfat: Aveți de-a face cu o țesătură delicată, cum ar fi mătasea, satinul sau lâna, care nu poate fi spălată în mod normal precum bumbacul sau poliesterul? Utilizați un detergent delicat cu fibrele, cum ar fi Perwoll Care. Spălați petele fie manual, fie la un program special pentru materiale delicate în mașina de spălat.

Îndepărtarea petelor uscate de deodorant

Petele proaspete de deodorant sunt mult mai ușor de îndepărtat decât petele uscate. Dacă aveți de-a face cu o pată veche de deodorant, cel mai bine este să o înmuiați în apă rece câteva minute înainte, apoi să pretratați și să spălați îmbrăcămintea ca de obicei.

Îndepărtați petele de deodorant cu trucuri din gospodarie

Bineînțeles că puteți folosi și trucuri casnice împotriva petelor de deodorant. În cel mai rău caz însă, aceste produse fac mai mult rău decât bine. Multe dintre acestea pot schimba și culoarea hainelor, în special sucul de lămâie, peroxidul de hidrogen și înălbitorul. Prin urmare, o soluție profesională de îndepărtat petele este întotdeauna de preferat în locul unui truc casnic. Dacă nu sunteți sigur cum să eliminați o pată de deodorant de pe o anumită țesătură, accesați consultantul pentru pete Persil unde veți găsi o varietate de sfaturi și trucuri de îndepărtare a diferitelor tipuri de pete.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Deep Clean Color Power Gel

Cele mai noi articole

 • femeie imbracata in alb pe malul marii

  Cum îndepărtăm petele de transpirație de pe țesături

 • haine murdare

  Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

 • sticla de mustar

  Petele de muștar: cum le îndepărtăm de pe haine fără urme