Skip to Content

Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

Petele de vărsături sunt încăpățânate și pe deasupra au un miros neplăcut. Le puteți îndepărta foarte ușor folosind detergentul potrivit, iar sfaturile noastre vă vor ajuta să îndepărtați petele de vărsături fără a lăsa urme.

haine murdare

Îndepărtarea petelor de vărsături pas cu pas

 1. Dacă apar pete de vărsături pe haine, îndepărtați mai întâi impuritățile solide. Petele proaspete trebuie clătite sub jet de apă rece. Dacă petele s-au uscat, îndepărtați-le cu grijă, cu o perie moale.
 2. Pretratați petele de vărsături pentru a le îndepărta fără a lăsa urme. Pentru a face acest lucru, aplicați o cantitate mică de detergent lichid Persil Gel pe pete și lăsați hainele la înmuiat. Pentru textile delicate din lână sau mătase, cel mai bine este să utilizați Perwoll sau un alt detergent adecvat.
 3. Clătiți bine îmbrăcămintea pretratată cu apă călduță.
 4. Verificați eticheta de îngrijire a hainelor, selectați temperatura maximă permisă și detergentul potrivit pentru țesătură. În acest fel, mașina de spălat va îndepărta petele de vărsături de pe haine fără urme.

După spălare verificați rezultatul. Petele de la vărsături sunt îndepărtate complet? Dacă nu, repetați pașii de mai sus.

Sfat profesionist: atunci când pretratați petele de pe îmbrăcăminte, verificați întotdeauna rezistența culorii într-un loc discret.

Îndepărtarea petelor de la vărsături - o provocare specială

În cazul petelor de vărsături contează ce conține lichidul eliminat. În timp ce petele proaspete sunt de obicei foarte ușor de îndepărtat, uneori aveți nevoie de trucuri speciale sau de soluții de îndepărtare a petelor pentru a curăța mizeria uscată. Detergenți precum Persil Gel Universal sau Persil Gel Color, de exemplu, au puterea de a elimina aceste pete. Dacă nu puteți îndepărta petele deosebit de rezistente de pe haine, în ciuda mai multor încercări, ultima soluție este să mergeți la o curățătorie chimică.

Petele uscate pot deveni o chestiune de noroc, mai ales când vine vorba de petele apărute pe țesături delicate, precum mătasea sau alte textile deosebit de sensibile. Dacă aveți îndoieli, lăsați curățarea articolelor de îmbrăcăminte delicate pe seama unui profesionist.

Aproape fiecare pată de vărsături poate fi îndepărtată fără probleme cu un pretratament adecvat și un detergent puternic, de calitate. Dacă nu sunteți sigur cum să eliminați o pată de vărsături de pe o anumită țesătură, accesați consultantul pentru pete Persil unde veți găsi o varietate de sfaturi și trucuri de îndepărtare a diferitelor tipuri de pete.

Cea mai importantă regulă este: cu cât pata este mai proaspătă, cu atât este mai ușor de curățat.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Deep Clean Color Power Gel

Cele mai noi articole

 • femeie imbracata in alb pe malul marii

  Cum îndepărtăm petele de transpirație de pe țesături

 • haine impaturite

  Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant

 • sticla de mustar

  Petele de muștar: cum le îndepărtăm de pe haine fără urme