Skip to Content

Recomandări pentru îndepărtarea petelor de căpșuni de pe articolele vestimentare

Căpșunile sunt un deliciu al fiecărei veri. Se poate întâmpla însă ca acestea să lase o pată de culoare roșie pe rochia preferată. După spălare, petele de căpșuni devin maro. Din fericire, cu ajutorul sfaturilor noastre puteți elimina petele de căpșuni de pe rochia preferată fără bătăi de cap.

Capsuni pe masa

Îndepărtarea petelor de căpșuni pas cu pas

 1. Acționați rapid! Cel mai simplu mod de a elimina petele de căpșuni este să spălați imediat haina cu apă rece.
 2. Înainte de spălare, cel mai bine este să tratați pata cu un agent de îndepărtare a petelor.
 3. Spălați materialul textil conform instrucțiunilor de pe eticheta de îngrijire.

După spălare, verificați rezultatul înainte de uscare. Dacă pata de căpșuni este încă acolo, repetați pașii doi și trei.

Sfat profesionist: testați întotdeauna substanțele speciale de îndepărtare a petelor pe o bucata de material, deoarece multe dintre aceste produse conțin înălbitor, și astfel, puteți evita deteriorarea țesăturii rochiei preferate.

Pretratarea petelor de căpșuni

Nu există întotdeauna posibilitatea de a lua măsuri imediate împotriva petelor de căpșuni. În aceste cazuri, este indicat să pretratați pata înainte de spălare. Dacă nu sunteți sigur că  îmbrăcămintea este potrivită pentru utilizarea unui agent de îndepărtare a petelor, testați produsul într-un loc care nu este vizibil. Alternativ, luați o cantitate mică de detergent lichid Persil Gel pentru rufe albe sau Persil Gel Color pentru rufe colorate și aplicați direct pe pata de căpșuni. Frecați ușor gelul în zona murdară și lăsați-l să acționeze câteva minute. În timpul pretratării, aveți grijă să nu măriți pata sau să răspândiți urmele în profunzimea fibrelor.

Spălarea îmbrăcămintei pătate de căpșuni cu detergent Persil

Pentru a elimina eficient pata de căpșuni și pentru a spăla ușor textilele, alegeți un detergent potrivit. Pentru rochia ta albă de vară, de exemplu, folosește Persil Gel Universal. Dacă pata de căpșuni se află pe o haină colorată, cel mai bine este să utilizați un produs din gama Persil Color. Petele de căpșuni sunt relativ ușor de îndepărtat de pe bumbac; este mai dificil cu mătasea sau lâna. În acest caz, puteți folosi un detergent blând precum Perwoll Care. Urmați întotdeauna instrucțiunile de îngrijire de pe eticheta hainelor. Aceasta indică cea mai ridicată temperatură posibilă la care ar trebui să fie spălată haina.

Verificați pata de căpșuni după spălare

Înainte de uscare, verificați articolul spălat. Mai sunt vizibile urmele de pete? Atunci repetați pretratarea și spălarea. Nu așteptați până când haina se va usuca din nou. Dacă pata este pe materiale textile albe sau deschise la culoare, precum o rochie de vară, acestea pot fi puse la soare. Acest lucru ajută la decolorarea petelor de căpșuni.

Pentru petele dificile de căpșuni, un truc din gospodărie pentru pretratarea petelor este acidul citric. Pentru a face acest lucru, tăiați o lămâie, puneți câteva picături peste pată, lăsați-le să acționeze peste noapte și apoi spălați haina ca de obicei a doua zi. Vă recomandăm să încercați remediile casnice doar dacă nu ați reușit să eliminați petele de căpșuni prin metode convenționale. De asemenea, puteți obține mai multe informații utile despre îndepărtarea petelor de la consultantul pentru pete Persil unde veți găsi o varietate de sfaturi și trucuri de îndepărtare a diferitelor tipuri de pete.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

Cele mai noi articole

 • haine colorate, adidasi rosii si blugi impaturiti

  Modalități pentru scoaterea petelor din materialele textile

 • femeie toarna ulei dintr-o sticla

  Modalități pentru scoaterea petelor de grăsime și ulei

 • tricou alb patat

  Sfaturi generale privind eliminarea petelor