Skip to Content

Soluții pentru curățarea petelor de pe haine

Petele apar atunci când vă așteptați cel mai puțin și vă strică toată ziua. Sau așa era în trecut. Deși petele rezistente se vor întâmpla, indiferent de ce faceți pentru a le evita, eliminarea acestora nu trebuie să fie frustrantă sau dificilă. Cu detergentul Persil potrivit, le puteți elimina de pe orice tip de material.

haine colorate, adidasi rosii si blugi impaturiti

Prezentare generală a petelor de pe materiale textile

Pe parcursul vieții dvs., poate exista o varietate de pete cu care veți avea de-a face. Diferitele tipuri de pete care pot strica aspectul pantalonilor, cămășilor, bluzelor și jachetelor includ cele de deodorant, de transpirație și de la subsuori, de mucegai, sânge, precum și petele de grăsime și ulei. Cunoașterea tipului petei este esențială pentru eliminarea completă a acesteia.

Modalități pentru scoaterea petelor de pe tipuri speciale de materiale

Eliminarea petelor de pe piele

Jachetele, pantalonii și vestoanele din piele necesită de obicei doar o singură spălare corespunzătoare în fiecare an. Însă, dacă din greșeală pătați cu guacamole aceste articole de îmbrăcăminte din piele, veți dori să le curățați rapid. Pentru piele, tratarea petelor local este adeseori cea mai bună opțiune. În funcție de pată, eliminați cât mai mult posibil din substanța lichidă și solidă. Amestecați detergentul dvs. Persil cu apă caldă, apoi aplicați soluția pe pată. Clătiți cu o cârpă umedă. După ce ați finalizat, aplicați un produs pentru îngrijirea hainelor din piele asupra zonei pentru a vă asigura că materialul rămâne moale și flexibil.

Eliminarea petelor de pe poliester

La spălarea hainelor din poliester, utilizați detergentul dvs. Persil numai pentru a pretrata și elimina orice pete. Înălbitorul și alte soluții casnice pot deteriora materialul și pot cauza mai mult rău decât bine.

Eliminarea petelor de pe mătase

Mătasea este un material textil fin care poate fi spălat manual sau poate fi dus la o curățătorie. Pentru pete, tratați punctual cu Perwoll Wool & Delicates, care poate aborda diferite tipuri de pete fără a deteriora materialul.

Eliminarea petelor de pe suede

Suede este un tip de piele care include fibre procesate și ridicate. Când suede este pătat, textura catifelată a materialului poate fi deteriorată. În multe cazuri, va trebui să duceți articolele dvs. din suede la o unitate specializată pentru a elimina pata și restaura materialul. Cu toate acestea, dacă sunteți hotărâți să eliminați personal pata, mai întâi scoateți cât mai multă umiditate este posibil folosind o cârpă uscată. Apoi, aplicați o cantitate mică de detergent și apă pe zonă. Clătiți cu o cârpă umedă, apoi uscați prin atingere. Lăsați la uscat la aer, apoi verificați dacă mai există pete. Pentru a restaura materialul, utilizați o perie pentru suede după ce pata a fost eliminată.

Eliminarea petelor de pe bumbac

Bumbacul este un material durabil. Cu toate acestea, proprietățile sale permit apariția de pete de transpirație. În majoritatea cauzrilor, pretratarea cu detergent Persil și spălarea la temperaturi ridicate elimină aceste pete.

Eliminarea petelor de pe in

Inul este un material respirabil, precum bumbacul, lucru ca îl face ideal pentru haine de vară. Caracterul său poros înseamnă de asemenea că acesta reține petele mai ușor decât alte materiale. Pentru a elimina petele, s-ar putea să fie necesar să acordați timp suplimentar la pretratare. Poate fi necesar ca detergentul Persil să rămână până la o oră pentru a pătrunde în material. Nu uitați să verificați întotdeauna eticheta articolului pentru a vă asigura că spălați la temperatura corectă. 

Eliminarea petelor de pe lână

Lâna este un material fin precum mătasea, însă se poate desface ușor în mașina de spălat. Din acest motiv, este important să verificați eticheta articolului pentru a vedea dacă lâna trebuie spălată manual sau dusă la o unitate specializată atunci când are o pată. Pentru a elimina orice tip de pată de pe lână, acționați cât mai rapid posibil. Aplicați apă și detergent Persil pe zonă pentru a preveni fixarea permanentă a petei în fibrele de lână.

Eliminarea petelor de pe alte tipuri de materiale textile

Indiferent de materialul textil cu care lucrați, verificați întotdeauna eticheta articolului pentru a vedea dacă acesta poate fi spălat în mașina de spălat și temperatura la care se poate spăla. Unele, precum cașmir, satin, georgette, chiffon, rayon și celuloză sunt sensibile și trebuie spălate manual.

Materiale sintetice, precum plasticul, acetatul, nailonul și spandexul rezistă la petele pe bază de apă și sunt suficient de rezistente pentru a fi spălate în mașina de spălat. Acest lucru înseamnă că puteți elimina petele rapid și cu puțin efort dacă acționați suficient de rapid. Microfibra poate fi spălată manual sau în mașina de spălat atunci când doriți să eliminați pete, însă nu trebuie spălată împreună cu alte tipuri de materiale.

Eliminarea de tipuri speciale de pete din materiale

Pete lichide: Vin, cafea și ceai, apă, cerneală și pix, sânge

 • Tapotați pata cu o cârpă pentru a elimina cât mai mult lichid posibil
 • Întoarceți pe dos materialul și clătiți partea posterioară cu apă rece
 • Aplicați detergent Persil
 • Spălați și clătiți

Solide și semi-solide: legume, fructe, muștar, ketchup și sosuri, vomă, grăsime și ulei

 • Utilizați o lingură pentru a curăța cât mai mult posibil materialul
 • Absorbiți cu o cârpă albă curată pentru a elimina lichidul rămas
 • Aplicați detergent Persil
 • Spălați și clătiți

Pete tip pudră și cu mucegai: Turmeric, mucegai, produse de machiaj

 • Eliminați cu o perie pudra sau scuturați haina pentru a elimina cât mai multă pudră (se recomandă să mergeți afară pentru a preveni alte pete în interior)
 • Aplicați detergent Persil
 • Spălați și clătiți

Condiții speciale ale petelor de pe materiale: Modalități pentru scoaterea petelor uscate

S-ar putea să aflați că petele vechi și uscate sunt mult mai dificil de eliminat decât cele proaspete. Dacă există materiale solide, mai întâi curățați cu o lingură. Apoi, puneți articolul într-un amestec de detergent Persil și apă caldă. Lăsați materialul scufundat timp de câteva ore sau chiar peste noapte înainte de spălare.

Eliminarea petelor de pe materiale: Pas cu pas

 1. Alegeți un produs pentru eliminare de pete care funcționează pentru tipul și culoarea materialului
 2. Pretratați pata, umezind dacă este cazul pentru pete rezistente sau uscate
 3. Spălați materialul manual sau în mașina de spălat
 4. Verificați pata după spălare pentru a vedea dacă a dispărut

Alegeți un detergent 

Luați în considerare tipul și culoarea materialului, precum și eticheta articolului înainte de a alege un detergent. Utilizați:

 • Persil Color sau Persil Lavender Freshness pentru colorate
 • Persil Universal sau Persil Freshness by Silan pentru albe
 • Perwoll Wool & Delicates pentru materiale fine și delicate

Pretratați pata

Eliminați substanța solidă în exces cu o lingură sau un cuțit neascuțit. Absorbiți orice lichid folosind un prosop de hârtie sau un prosop alb curat. Întoarceți pe dos materialul și clătiți partea posterioară cu apă rece. Aplicați detergentul dvs. Persil la partea frontală a petei, frecându-l în mod delicat. Așteptați câteva minute, apoi clătiți.

Spălați și clătiți

Spălați articolul de îmbrăcăminte cât mai rapid posibil la temperatura cea mai mare care este potrivită pentru material. Verificați eticheta articolului de îmbrăcăminte pentru aceste instrucțiuni. Utilizați același detergent Persil pentru ciclul de spălare.

Verificați pata

După spălare, verificați să vedeți dacă pata a dispărut. Dacă nu a dispărut, repetați pașii pentru pretratare și spălare.

Încercați să eliminați o pată rezistentă? Tipul materialului poate schimba pașii pentru eliminarea petelor, însă detergentul Persil potrivit vă poate ajuta să eliminați aproape orice pată de pe majoritatea materialelor textile.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

Cele mai noi articole

 • rufe albe la uscat

  Sfaturi utile și practice pentru îndepărtarea petelor de pe haine

 • femeie toarna ulei dintr-o sticla

  Modalități pentru scoaterea petelor de grăsime și ulei

 • lovitura la genunchi

  Modalități pentru scoaterea petelor de sânge

 • desen portocaliu, pixuri si carioci

  Modalități pentru scoaterea petelor de cerneală și de pix