Skip to Content

Cum să scoți petele de grăsime și ulei de pe haine

Grăsimea și uleiul lasă pe haine pete închise la culoare care adeseori pot fi dificil de eliminat. Protejarea hainelor dvs. de la deteriorare permanentă înseamnă alegerea detergentului Persil potrivit pentru eliminarea petelor de grăsime și ulei rapidă astfel încât să tratați pata în timp ce încă este proaspătă.

pete de ulei si de grasime

Diferențe între eliminarea petelor de grăsime și a celor de ulei 

De multe ori, grăsimea și uleiul sunt utilizate pentru scopuri asemănătoare în casă, indiferent dacă este vorba de gătit sau lubrifiere. Cele două sunt ușor diferite ca aspect; grăsimea este semi-solidă, în timp ce uleiul este lichid. Atât grăsimea cât și uleiul provin din grăsimi de origine animală, însă uleiul poate fi produs și din plante. În ciuda diferențelor dintre ele, grăsimea și uleiul sunt atât de similare în majoritatea celorlalte privințe încât eliminarea acestora implică același proces de eliminare a petelor.

Tipuri de pete de grăsime și ulei

Înainte să eliminați o pată de ulei, este important să știți cu ce fel de pată aveți de-a face. Uleiul vegetal, uleiul de măsline, uleiul de nucă de cocos sunt câteva exemple de uleiuri de gătit pe care le puteți găsi în bucătăria dvs. Există de asemenea uleiuri în anumite mâncăruri, unt sau untul de arahide, care pot crea aceleași tipuri de pete precum un ulei de gătit. Loțiuni, vaselina și chiar și produse pentru păr care conțin ulei pot de asemenea să păteze hainele.

Modalități pentru scoaterea petelor de grăsime și ulei: Pas cu pas

Trebuie să scoateți o pată de ulei de pe pantaloni? Aveți o pată de grăsime pe cămașă? Iată ce trebuie să faceți:

 1. Alegeți cel mai potrivit detergent Persil sau pentru tipul de rufe și culoare
 2. Absorbiți cu o cârpă albă curată pentru a elimina excesul
 3. Pretratați cu detergent Persil Gel Universal sau Persil Color Gel
 4. Spălați la cea mai ridicată temperatură posibilă care este potrivită pentru material
 5. Verificați pentru a vă asigura că a dispărut pata
 6. Repetați procesul după cum este necesar.

Alegerea Detergentului

Eliminarea petelor de grăsime și ulei începe cu alegerea detergentului Persil potrivit. Persil pudră sau lichid este eficient la scoaterea petelor de grăsime și ulei, în timp ce Persil lichid este recomandat pentru pretratare. Pentru spălare folosiți Persil Universal pentru materiale textile albe, Persil Color pentru materiale textile colorate și Perwoll Wool & Delicates pentru materiale textile fine precum lână și mătase.

Pretratarea

Înainte de a trata pata cu produsul dvs. pentru eliminare de pete, eliminați cât mai multă grăsime și ulei este posibil din haine. Absorbirea cu un prosop alb uscat va elimina grăsimea fără a o răspândi mai mult peste material.

Pentru pretratare, puteți utiliza o cantitate mică de Persil Gel Universal (albe) sau Persil Color Gel (colorate) sau Perwoll pentru delicate, aplicând acesta direct pe pată, frecând delicat și așteptând 5 minute.

Spălați și clătiți

Pentru eliminarea eficientă a petelor de grăsime, spălați hainele cât mai rapid posibil. Verificați eticheta pentru îngrijirea articolului de îmbrăcăminte, apoi spălați la temperatura de spălare cea mai mare posibilă care este potrivită pentru tipul materialului cea mai potrivită pentru Persil Lavender Freshness (albe) sau Persil Color Gel (colorate) urmând indicațiile pentru articole de îmbrăcăminte „foarte murdare” de pe ambalaj.

Verificați pata de grăsime și ulei

Dacă pata de grăsime și ulei este în continuare vizibilă, nu uscați hainele. Aceasta poate seta pata și o poate face și mai dificil de eliminat. În schimb, repetați procesul de pretratare și spălați din nou.

Pentru pete rezistente, puteți scufunda articolul într-un solutie de de apă cu detergentul ales de dvs. timp de o oră sau mai mult, după care spălați din nou materialul. Însă fiți întotdeauna conștienți privind instrucțiunile de îngrijire de pe fiecare articol de îmbrăcăminte și urmați-le cu atenție.

Eliminați pete de grăsime și ulei de pe diferite tipuri de materiale și rufe

Folosind pașii de mai sus, puteți elimina pete de pe mai multe tipuri de haine și rufe, inclusiv bluze, tricouri de polo, blugi, pulovere, batiste și chiar și cearceafuri de pat. Cu toate acestea, va trebui să acordați atenție la materiale delicate, precum mătasea sau lâna. Perwoll Wool & Delicates sunt adeseori cele mai bune opțiuni pentru aceste tipuri de materiale.

Pentru hainele care pot fi curățate numai prin curățare chimică, precum rochii și costume, consultați un profesionist privind eliminarea petelor. Evitați utilizarea de produse naturale pentru eliminarea grăsimii sau opțiuni casnice; anumite opțiuni naturale pot fi prea acide pentru material și pot cauza mai multe daune.

Petele de unsoare și ulei mai sunt acolo după spălare și uscare?

Ați observat o pată de grăsime abia după ce ați scos haina din uscător?

Deși o pată de grăsime uscată este cu siguranță mai greu de eliminat, acest lucru nu este imposibil. Pentru a o elimina, aplicați o cantitate mică de grăsime la același punct pentru a reactiva pata. Apoi, pretratați cu produsul ales pentru eliminare de pete, spălați și verificați pentru a vedea dacă pata a dispărut. Repetați de câte ori este necesar pentru a elimina pete de grăsime de pe haine după uscare.

Nu renunțați la rufele dvs. doar din cauza unei pete de grăsime sau ulei. Eliminați-le rapid folosind acești pași.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

Cele mai noi articole

 • haine colorate, adidasi rosii si blugi impaturiti

  Modalități pentru scoaterea petelor din materialele textile

 • lovitura la genunchi

  Modalități pentru scoaterea petelor de sânge

 • pahar cu vin rosu rasturnat

  Modalități pentru scoaterea petelor de vin roșu