Skip to Content

Cum se curăță petele de pe pantalonii albi sau deschiși la culoare

Pantalonii albi sunt eleganți, dar reprezintă întotdeauna o provocare, mai ales când îi purtăm la masă. Dacă aveți în garderobă piese vestimentare deschise la culoare, cu siguranță ați observat că acestea atrag petele ca un magnet. S-a întâmplat să vă bucurați de un prânz delicios, în urma căruia să descoperiți că pantalonii s-au pătat? Este cazul să acționați rapid, pentru a-i face să arate din nou impecabil. Iată câteva sfaturi utile despre cum să îndepărtați chiar și petele persistente de pe pantalonii albi.

Curatare pantaloni albi

Cum se îndepărtează pata - pas cu pas

Pasul 1: Alegeți un detergent eficient și o soluție de îndepărtat pete special concepută pentru rufe albe și deschise la culoare.

Pasul 2: Folosiți o lingură sau un cuțit mai puțin ascuțit pentru a îndepărta resturile de mâncare.

Pasul 3: Tamponați petele cu o cârpă curată și uscată, pentru a absorbi cât mai mult lichid posibil.

Pasul 4: Aplicați soluția de îndepărtat pete și lăsați-o să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pasul 5: Verificați eticheta de îngrijire de pe pantaloni, pentru informații despre temperatura maximă de spălare și ciclul de spălare. Spălați haina pre-tratată la temperatura maximă specificată, folosind un detergent care îndepărtează chiar și petele dificile, cum ar fi detergentul capsule de la Persil.

După spălarea pantalonilor albi, verificați dacă tratamentul a fost eficient, iar dacă pata este în continuare vizibilă, repetați procesul.

Sfatul profesionistului: Unele pete, precum cele de fructe, legume sau iarbă, pot persista - cu atât mai mult pe hainele albe, pe care orice urmă este vizibilă. În acest caz, este indicat ca pe lângă spălarea obișnuită să folosiți și un înălbitor.

Îndepărtarea petelor de pe pantalonii albi: cum acționați cât mai eficient

Pe pantalonii albi sau deschiși la culoare, aproape orice pată iese foarte clar în evidență clar. Prin urmare, este necesar să vă asigurați că aceasta este îndepărtată în totalitate. Iată ce puteți face în acest sens:

Alegeți un  detergent și o soluție de îndepărtat pete eficiente

Verificați întotdeauna eticheta de îngrijire, pentru a descoperi dacă pantalonii pot fi spălați la mașină și ce temperatură poate fi utilizată. Chiar dacă trebuie să îi spălați la o temperatură scăzută, puteți conta pe detergenții din gama Persil, fie că este vorba de detergentul lichid, detergentul pudră sau detergentul capsule. Acesta spală eficient inclusiv rufele albe și poate fi folosit cu succes chiar și la temperaturi de 30 de grade.

În cazul țesăturilor sensibile, este recomandat să folosiți o spălare manuală sau un program special de spălare. Puteți folosi cu încredere detergentul Persil, întrucât formula sa puternică pătrunde adânc în fibrele materialului, îndepărtând petele dificile și protejând în același timp țesătura. Când vine vorba de curățarea pantalonilor albi, petele vechi sau cele foarte persistente pot avea nevoie uneori de o soluție de pete suplimentară.

Cum procedați înainte de spălare

Îndepărtați în primul rând excesul de murdărie și ștergeți părțile lichide ale petei cu o cârpă uscată și curată. Apoi aplicați o soluție de curățare sau, alternativ, Persil Universal Gel direct pe pată. Frecați ușor, fără să apăsați, și lasați să acționeze timp de cinci minute. În cazul țesăturilor sensibile, este recomandat să testați inițial dacă soluția este compatibilă cu materialul, într-un loc ascuns. Dacă pata este dificilă, puteți înmuia haina într-o soluție cu detergent timp de aproximativ o oră.

Spălați și clătiți

Spalați hainele la cea mai înaltă temperatură acceptată de material. Cu cât temperatura de spălare este mai mare, cu atât spălarea este mai eficientă, mai ales în cazul petelor de pe pantalonii albi sau de pe alte haine deschise la culoare. Toate instrucțiunile speciale de spălare și îngrijire se găsesc pe eticheta de îngrijire a articolului vestimentar. Pentru petele persistente, cum ar fi sosul de roșii, este util să adăugați și o soluție de îndepărtat pete.

Verificați pata

După spălare, asigurați-vă că pata a dispărut complet de pe pantalonii albi, înainte de a-i pune în uscător sau de a-i lăsa să se usuce pe sârmă. Dacă mai sunt pete, repetați operațiunea de pretratare și ciclul de spălare. Dacă aveți nevoie de mai multe sfaturi privind îndepărtarea petelor, puteți citi și sfaturile noastre pentru spălarea rufelor.

Îndepărtarea petelor de pe pantalonii albi din in

Inul este o țesătură rezistentă, care poate fi spălată la mașină. Datorită lejerității sale, este potrivită în special pentru hainele ușoare de vară. Cu toate acestea, structura textilă a inului este predispusă la pete, care se imprimă foarte ușor pe material.

Pentru a îndepărta petele de pe pantalonii albi din in, este indicat să aplicați detergentul și soluția  de îndepărtare a petelor direct pe locul pătat și să le lasați să acționeze timp de cel puțin o oră. În acest mod, soluția poate pătrunde ușor în fibră, eliminând complet particulele individuale de murdărie din țesătură. Ulterior, puteți spăla panatalonii la mașină, folosind Persil Discs 4în1 Universal, iar aceștia își vor recăpăta albul strălucitor, în timp ce petele vor deveni rapid o amintire.

Acționați rapid pentru petele de pe pantalonii albi

Când vine vorba de pantalonii închiși la culoare, petele sunt mai puțin vizilbile. Pe de altă parte, pe  hainele albe orice pată, oricât ar fi de neînsemnată, iese ușor în evideță. Petele de iarbă, de exemplu, apar frecvent pe tricourile de fotbal și alte articole sportive. Iată trucul suprem pentru îndepărtarea petelor de iarbă, lichide (sânge, sucuri de fructe, ceai) sau alimente (sosuri pe bază de roșii, sosuri curry sau fructe): tamponați în loc să frecați. Frecatul prea energic al materialului nu este o idee bună pentru niciun tip de pată, pentru că poate duce la pătrunderea petei mai adânc în fibră și la dificultăți mult mai mari în îndepărtare. Prin urmare, bazați-vă întotdeauna pe tamponare și eventual aplicarea unei soluții de îndepărtat pete.

Vă întrebați cu ce se curăță petele de pe pantaloni când sunteți la restaurant, la birou sau ăn vacanță? Dacă vă aflați în public și nu puteți spăla imediat pantalonii albi, încercați să ștergeți cât mai mult din pată, folosind un prosop curat de hârtie. Dacă pata s-a uscat până ajungeți acasă, este indicat să lăsați hainele la înmuiat înainte de a aplica tratamentul adecvat. Abia apoi urmați pașii și sfaturile descrise mai sus, iar pantalonii albi vor fi din nou de un  alb strălucitor, fără pete deranjante.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Deep Clean Color Power Gel

Cele mai noi articole

 • haine murdare

  Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

 • haine impaturite

  Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant