Skip to Content

Cum să îndepărtați cu ușurință petele de rimel de pe haine

Dimineața când vreți să vă machiați rapid, cu o singură mișcare greșită a mâinii, rimelul ajunge pe bluza sau tricoul alb preferat. O pată dificilă mai ales dacă este rimel rezistent la apă. Îndepărtarea acestei pete este deosebit de delicată și ar trebui să înceapă imediat. Cu sfaturile noastre poți înlătura eficient petele de rimel - chiar și de pe lenjeria de pat și prosoape.

Pete de rimel

Cum îndepărtați petele de rimel pas cu pas

 1. Cu cât pata este mai mică, cu atât mai bine. Încercați să îndepărtați cu atenție rimelul de pe material cu vârful unui cuțit. Apoi tamponați pata cu un prosop umed.
 2. Pretratați pata aplicând un agent de îndepărtare a petelor sau detergent lichid Persil și lăsați să acționeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 3. Spălați rufele cu un detergent adecvat, de exemplu Persil Universal sau Persil Color Gel, conform instrucțiunilor de pe etichetă.

După spălare, verificați rezultatul. Dacă pata este încă vizibilă, repetați pașii 2 și 3 din îndepărtarea petelor de rimel.

Sfat profesionist: Dacă rimelul este rezistent la apă, pregătiți pata pentru pretratament tamponând-o cu puțin alcool. Acest lucru va împiedica răspândirea acesteia.

Îndepărtarea imediată a rimelului rezistent la apă

Rimelul rezistent la apă este o invenție ingenioasă. Au trecut vremurile în care o ploaie sau o lacrimă erau suficiente pentru a ne strica machiajul. În momentul în care hainele sunt pătate de un rimel rezistent la apă, trebuie să acționați imediat! Odată ce pata se va usca, va fi și mai dificil de îndepărtat, mai ales din țesături delicate și de pe culorile deschise.

Dacă te-ai pătat în timpul  machiajului de dimineață, nu ezita să începi imediat îndepărtarea petelor de rimel. Reducând din pete cât de mult puteți, creșteți șansa de a le îndepărta complet la spălare. Luați un cuțit și îndepărtați cu vârful pigmenții de pe articolul vestimentar.

Petele de rimel sunt pete de ulei amestecate cu pigmenți de culoare. Odată ce ați îndepărtat cât mai mult din pată, tratați zona ca pe o pată normală de ulei cu un produs de dizolvare a grăsimilor, de exemplu alcool. Udați o bucată de hârtie de bucătărie cu acest produs și tamponați cu grijă pata. Acest lucru creează condițiile ideale pentru tratamentul ulterior al petelor.

Îndepărtați petele de rimel de pe haine, prosoape și lenjeria de pat

Rimelul nu lasă pete rezistente doar pe haine. Când vine vorba de demachiere, urmele de rimel de pe prosop sunt aproape de neevitat. Nedemachierea nu este o soluție, pentru că atunci, petele inestetice se vor muta pe lenjeria de pat. Cu produsele potrivite și câțiva pași simpli, îndepărtarea petelor de rimel nu este o problemă.

Pretratarea și spălarea hainelor pătate de rimel

Petele rezistente au nevoie de un tratament special înainte de a intra în mașina de spălat. Aplicați peste pete o cantitate mică de agent de îndepărtare a petelor sau un detergent lichid și frecați puțin dacă este necesar. Pentru rufele albe strălucitoare, de exemplu, recomandăm Persil Universal Gel, care pătrunde adânc în fibra tesaturii. Pentru articolele de îmbrăcăminte colorate, Persil Color Gel este o alegere bună. Dacă preferați un detergent pudră, îl puteți amesteca cu apă pentru o acțiune mai în profunzime. Lăsați detergentul să se înmoaie câteva minute și apoi puneți-l peste pată.

După pretratarea petelor de rimel, puneți rufele în mașina de spălat. Este esențial să respectați instrucțiunile de îngrijire de pe eticheta de spălare a rufelor. De regulă, lenjeria colorată se spală la 40 de grade, în timp ce lenjeria de pat și prosoapele se spală la 60 de grade. Verificați în special eticheta rufelor din materiale delicate dacă se pot spăla în mașină; în caz contrar, se recomandă spălarea manuală. De asemenea, alegeți întotdeauna un detergent potrivit tipului de țesătură.

Verificarea rufelor după spălare

Pata de rimel este încă vizibilă după spălare? Repetați pașii de mai sus. Dacă este necesar, intensificați pretratamentul și înmuiați din nou îmbrăcămintea în detergent lichid Persil și apă. Sau puteți adăuga un agent de îndepărtare a petelor în timpul celui de-al doilea ciclu de spălare. Cu toate acestea, verificați în prealabil dacă rufele sunt potrivite pentru îndepărtarea petelor cu produse care conțin înălbitor. Există simbolul unui triunghi gol pe eticheta de spălare? Atunci nimic nu stă în calea spălării cu produsul de îndepărtare a petelor.

Alternativ, încercați să utilizați un detergent mai puternic. De exemplu, încercați detergentul capsule Persil Discs 4in1, al cărui amestec unic de enzime îndepărtează chiar și cele mai rezistente pete. Dacă aveți întrebări cu privire la îndepărtarea petelor, accesați consultantul pentru pete Persil unde veți găsi o varietate de sfaturi și trucuri de îndepărtare a diferitelor tipuri de pete.

Cu produsul potrivit pentru hainele tale preferate, petele de rimel sunt îndepărtate în cel mai scurt timp, iar o mică gafă în timpul machiajului de dimineață nu vă mai poate strica ziua.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

Cele mai noi articole

 • haine colorate, adidasi rosii si blugi impaturiti

  Modalități pentru scoaterea petelor din materialele textile

 • femeie toarna ulei dintr-o sticla

  Modalități pentru scoaterea petelor de grăsime și ulei

 • tricou alb patat

  Sfaturi generale privind eliminarea petelor