Skip to Content

Scoaterea petelor de autobronzant

Fie că vreți să adaugați mai multă culoare în obraji, să vă pregătiți pentru o vacanță exotică sau pur și simplu să vă conturați fața, autobronzantul este un aliat de încredere. Din păcate, la fel ca în cazul pudrei, autobronzatul poate provoca pete foarte ușor: curge, se rupe sau se fărâmițează, iar hainele deschise la culoare au de suferit. Iată cum se scot petele de autobronzant fără a lăsa urme.

Pete autobronzant

Cum procedați - pas cu pas

Pasul 1: Dacă v-ați pătat cu pudră autobronzantă, scoateți haina și întoarceți-o cu partea pătată în jos, astfel încât să vă fie ușor să îndepărtați excesul de autobronzant. Scuturați cu palma de sus în jos, pentru a desprinde cât mai multe particule de pudră.

Pasul 2: Tratați  cu o soluție de  îndepărtat petele, iar apoi înmuiați în apă rece. Apa fierbinte nu este recomandată, pentru a nu fixa pigmentul în țesătură.

Pasul 3: Spălați haina în mașina de spălat sau manual, conform instrucțiunilor de pe eticheta de întreținere.

Gata, este timpul să verificați rezultatul! Dacă pata nu a ieșit, repetați pașii 2 și 3.

Sfatul profesionistului: Folosiți un uscător de păr pentru a difuza aer rece dinspre interiorul hainei spre zona în care se află petele - acest mic truc poate îndepărta o mare parte a particulelor de pudră autobronzantă.

Cu ce se pot scoate petele de autobronzant

Asemănător cu fardul de obraz, autobronzantul oferă o nuanță plăcută pielii - diferența majoră constă însă în faptul că acesta conține pigmenți maro, care dau o culoare caldă de bronz. Un autobronzant sub formă de pudră este simplu de aplicat, dar în același timp poate avea o serie de inconviente: de exemplu, dacă scăpați din greșeală recipientul, autobronzantul se fărâmițează rapid în mii de bucățele, ce ajung ușor pe cămașă sau bluză. Chiar și atunci când vă dezbrăcați sau vă schimbați hainele, urmele de autobronzant pot ajunge rapid pe guler.

Totuși, micile inconveniente nu trebuie să vă determine să renunțați la autobronzant: acesta este în general solubil în apă și poate fi de obicei îndepărtat cu ușurință de pe textilele lavabile. Dar, pentru a nu lăsa reziduuri de machiaj pe hainele preferate, e necesar să acționați rapid. Iată ce puteți face pentru eliminarea eficientă a petelor de autobronzant:

Dacă pudra autobronzantă a ajuns pe haine, cel mai bine este să îndepărtați rapid surplusul de pe material, scuturând cu mâna sau folosind un uscător de păr, setat pe treapta de aer rece. Uscătorul trebuie plasat astfel încât să difuzeze aerul din interior spre exteriorul petei.

Pretratați pata de autobronzant

Dacă pata persistă, turnați pe aceasta o cantitate mică de detergent lichid, cum ar fi Persil Gel Universal. Puteți folosi, de asemenea, o soluție specială pentru îndepărtat petele - aceasta ar trebui însă testată inițial pe o zonă ascunsă a hainei, pentru a vă asigura că nu o deteriorează, mai ales în cazul țesăturilor sensibile sau colorate. Lăsați detergentul sau soluția de scos pete să acționeze timp de aproximativ zece minute și evitați să frecați zona pătată - acest lucru poate duce la pătrunderea machiajului și mai adânc în țesătură.

Spălați hainele pătate

Spre deosebire de machiajul special pentru copii sau de alte produse de machiaj, autobronzantul - mai ales cel sub formă de pudră - conține foarte puține componente pe bază de ulei. De aceea, poate fi îndepărtat ușor cu apă, în majoritatea cazurilor. Spălați haina în mașina de spălat - temperatura maximă este indicată pe eticheta fiecărui articol vestimentar. Dacă materialul este colorat, puteți înlocui Persil Gel Universal cu Persil Gel Colour. Acesta curăță în profunzime, redă intensitatea culorilor și în plus oferă prospețime mașinii de spălat.

Verificați rezultatul

A dispărut pata de autobranzant? Dacă nu, este necesar să repetați cei doi pași anteriori, înainte ca haina să se usuce. Nu puneți niciodată un articol vestimentar încă pătat la uscător, întrucât căldura va determina pigmenții să pătrundă mai adânc în țesătură.

Autobronzantul este o soluție simplă și eficientă de a vă bucura de bronz fără a vă expune la radiațiile nocive ale soarelui. Iar acum, știind cum să scoateți eventualele pete de autobronzant, îl veți putea folosi cu mai multă încredere.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Deep Clean Color Power Gel

Cele mai noi articole

 • haine murdare

  Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

 • haine impaturite

  Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant