Skip to Content

Ambalajele noastre

La proiectarea ambalajelor noastre, avem mare grijă să ne asigurăm că puteți utiliza produsele noastre în siguranță, reducând în același timp amprenta de mediu și deșeurile.

sticle de detergent lichid Persil

Dezvoltatorii noștri de ambalaje lucrează continuu la ambalaje care necesită o cantitate cât mai mică de materii prime și cu materiale pentru care există sisteme publice de reciclare. Deoarece avem în vedere întregul ciclu de utilizare al produselor noastre, avem, de asemenea, în vedere eliminarea sau reciclarea ambalajelor acestora. Scopul este realizarea unui sistem de reciclare cu circuit închis a materialelor plastice, așa cum s-a instaurat de mult timp pentru hârtie, de exemplu. Astăzi, toate ambalajele Persil sunt deja complet reciclabile dacă sunt selectate corect. În plus, vrem să creștem proporția de plastic deja reciclat în ambalajele noastre în următorii ani și, de asemenea, să folosim plastic ecologic. Puteți găsi informații detaliate despre angajamentul companiei Henkel aici:
https://www.henkel.com/sustainability/sustainable-packaging 

Sticla de Persil lichid universal langa prosoape albe

Detergent lichid Persil

Sticlele noastre de detergent sunt întotdeauna confecționate din plastic neamestecat și sunt complet reciclabile, așa cum este certificat de Institutul Cyclos. Atunci când conținutul acestora este consumat, sticlele goale pot fi ușor introduse în procesul de reciclare prin intermediul, de ex., pubelei galbene. Deși unele dintre produsele noastre conțin deja plastic reciclat, lucrăm continuu pentru îmbunătățirea amprentei sustenabile pentru întreaga gamă.

detergent pudra Persil in masina de spalat

Detergent pudră Persil

Cutiile noastre pliabile și ambalajele de transport conțin cel puțin 80 % hârtie reciclată. De îndată ce au fost golite, acestea pot fi introduse în containerele de colectare a deșeurilor de hârtie pentru a fi reciclate. Folosim fibre noi de hârtie numai acolo unde este absolut necesar pentru stabilitatea cutiei de carton, iar aceste fibre proaspete provin din surse gestionate în mod sustenabil.

detergent Persil discs

Persil Duo Caps și Persil Discs

Întrucât învelișul solubil în apă al capsulelor noastre trebuie să fie protejat de umezeala din aer, Persil Duo-Caps și Discs 4in1 sunt disponibile într-un ambalaj care combină plasticul și cartonul de stabilizare. Ambalajul este 100 % reciclabil și conține cu 40 % mai puțin plastic față de modelul disponibil anterior, care era realizat în întregime din plastic. Odată ce capsulele sau discurile sunt folosite, cartonul și plasticul monovarietal din care este realizată cutia pot fi ușor separate și introduse separat în procesul de reciclare: plasticul poate fi plasat în pubela specială pentru plastic, iar cartonul în pubela de colectare a hârtiei.

Nu lăsați capsulele la îndemâna copiilor

Persil sprijină inițiativa internațională „Nu lăsați capsulele la îndemâna copiilor” lansată de A.I.S.E, Asociația internațională pentru săpunuri, detergenți și produse de întreținere. Inițiativa educațională online se adresează părinților și persoanelor care au grijă de copii mici și oferă informații despre motivul pentru care este atât de important să nu lăsați capsulele de detergent lichid la îndemâna copiilor. Site-ul web www.keepcapsfromkids.eu, disponibil în toate limbile UE, explică modul de depozitare și utilizare în siguranță a capsulelor de detergent lichid.

Deoarece siguranța copiilor este de cea mai mare importanță pentru noi, toate închiderile noastre au un dispozitiv de blocare pentru copii, iar o pictogramă de siguranță pe ambalaj indică modul de depozitare corectă a produsului.

Facem o lume mai curată

  • certificatele Persil

    Certificatele noastre

    Henkel este un pionier în dezvoltarea detergenților ecologici și a fost prima companie care a semnat „Documentul A.I.S.E. pentru spălare și curățare durabilă” în 2005. Companiile care se alătură acestei inițiative a Asociației internaționale pentru produsele de îngrijire a casei și a rufelor se angajează să își îmbunătățească continuu procesele și să raporteze anual cu privire la progresele economice, cele privind mediul și cele sociale realizate pe baza unor cifre cheie stabilite.

  • familie se plimba in natura

    Responsabilitatea Henkel

    În calitate de pionier în domeniul sustenabilității, dorim să promovăm noi soluții pentru o dezvoltare sustenabilă și să dezvoltăm cu succes afacerea noastră în mod responsabil și economic. Aceasta include toate activitățile companiei - pentru întregul lanț de valori.