Skip to Content

Petele de muștar: cum le îndepărtăm de pe haine fără urme

Un moment de neatenție la un grătar și muștarul curge pe haine. Bluza albă sau cămașa lejeră din bumbac au acum o pată neatrăgătoare. În acest articol, vă spunem cum să eliminați petele de muștar fără efort.

sticla de mustar

Îndepărtarea petelor de muștar pas cu pas

 1. O pată de muștar proaspătă a ajuns pe hainele dumneavoastră? Îndepărtați sosul cât mai repede posibil cu un cuțit sau o lingură curate. Aveți grijă ca muștarul să nu intre și mai adânc în țesătură.
 2. Întoarceți haina pe dos și clătiți bine pata de muștar cu apă rece. Acest lucru previne instalarea particulelor de murdărie în țesătură și va face pata mai ușor de îndepărtat.
 3. Înainte de a spăla manual sau de a spăla îmbrăcămintea la mașină, pretratați pata de muștar cu un agent de îndepărtare a petelor, o soluție de săpun sau un detergent lichid, cum ar fi Persil Gel Universal sau Persil Gel Color.
 4. Pentru a îndepărta pata de muștar de pe îmbrăcăminte, verificați mai întâi eticheta cu instrucțiuni de îngrijire. Apoi spălați îmbrăcămintea murdară așa cum este indicat, la cea mai ridicată temperatură posibilă și utilizați un detergent adecvat.

După spălare verificați rezultatul. Dacă pata mai este acolo, repetați pașii de mai sus.

Sfat profesionist: Acțiunea rapidă este primul pas către succes atunci când îndepărtați petele de muștar de pe îmbrăcăminte. Pentru a îndepărta petele de muștar de pe un material din lână, procedați așa cum este descris mai sus, dar alegeți un detergent special pentru lână și țesături delicate. Dacă pata este pe o țesătură delicată precum mătasea, cel mai bine este să duceți îmbrăcămintea la o curățătorie chimică.

Eliminarea petelor de muștar este mai ușoară decât credeai

Deoarece muștarul conține turmeric și ulei, acesta lasă niște pete dificile. Cu toate acestea, petele de muștar pot fi îndepărtate cu ușurință de pe textile dacă utilizați detergentul potrivit. Dacă nu aveți ocazia să clătiți imediat pata, puteți încerca să îndepărtați reziduurile de muștar cu o cârpă absorbantă. Petele de muștar uscate pot fi îndepărtate prin răzuirea cu grijă a resturilor.

Următorul pas este să puneți îmbrăcămintea murdară la înmuiat. Turnați apă călduță și umeziți pata cu detergentul ales. După o înmuiere de zece până la douăzeci de minute, este timpul pentru următorul ciclu de spălare.

Spălarea ulterioară în mașina de spălat este de obicei suficientă pentru a îndepărta complet petele inestetice. Dacă nu sunteți sigur din ce tip de material textil este confecționată îmbrăcămintea, urmați instrucțiunile de pe eticheta cusută. Spălați îmbrăcămintea la cea mai ridicată temperatură posibilă cu un detergent adecvat.

Îndepărtarea petelor de muștar de pe tapițerie și alte textile

Dacă textilele pătate cu muștar sunt niște tapițerii, cel mai bine este să tratați petele de muștar cu apă caldă și un detergent adecvat. Puteți folosi și o soluție de îndepărtare a petelor specială dacă țesătura o permite. Doriți să aflați mai multe sfaturi utile de îndepărtare a petelor? Accesați consultantul pentru pete Persil

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Deep Clean Color Power Gel

Cele mai noi articole

 • haine murdare

  Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

 • haine impaturite

  Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant

 • sticla de mustar

  Petele de muștar: cum le îndepărtăm de pe haine fără urme