Skip to Content

Cum îndepărtăm petele de transpirație de pe țesături 

Într-o zi fierbinte sau când lucrurile devin agitate, petele de transpirație apar imediat. Pe tricourile, bluzele și cămășile albe pot fi văzute ca niște urme gălbui și nu este deloc plăcut când petele sunt încă vizibile după spălare. Cu câteva sfaturi simple și cu soluția potrivită pentru îndepărtarea petelor, puteți elimina petele de transpirație de pe haine fără bătăi de cap.

femeie imbracata in alb pe malul marii

Îndepărtarea petelor de transpirație pas cu pas

 1. Alegeți din gama Persil un detergent potrivit țesăturii pe care s-a instalat pata. Pentru rezultate optime, puteți adăuga și un agent de îndepărtare a petelor.
 2. Aplicați soluția de îndepărtare a petelor pe pată și lăsați-o să acționeze zece minute.
 3. Spălați hainele la cea mai ridicată temperatură de spălare posibilă indicată pe eticheta de îngrijire.

Imediat după spălare, verificați dacă pata este încă vizibilă și repetați procesul de spălare dacă este necesar.

Sfat profesionist: Nu puneți hainele în uscător până când pata nu a fost complet îndepărtată, altfel căldura o va face să se fixeze definitiv în țesătură.

Îndepărtarea diferitelor tipuri de pete de transpirație

Când vine vorba de petele de transpirație, de obicei ne gândim la petele gălbui de la subraț. Aici apar cel mai frecvent și adesea au un miros neplăcut. Responsabile pentru acest lucru sunt bacteriile care se află în mod natural pe piele. Ele descompun transpirația eliberând un miros tipic. Petele de transpirație de pe haine pot apărea și pe spate, dar și în jurul gâtului.

Știați că o pată simplă de transpirație poate fi îndepărtată cu ușurință prin spălare? Acest lucru se datorează faptului că principalele componente ale transpirației - apă, săruri, zahăr, uree și seu - sunt în mare parte solubile în apă și nu pun absolut nicio problemă pentru detergenți. Cu toate acestea, deodorantul tău, care ar trebui să reducă transpirația și să mascheze mirosurile neplăcute, poate provoca niște pete mai dificile.

Îndepărtarea petelor de transpirație de pe cămăși

Din fericire, nu este deosebit de dificil să îndepărtați petele de transpirație de pe cămăși. Urmați pașii de mai jos pentru rezultate optime:

Alegerea detergentului potrivit

Înainte de a îndepărta petele de transpirație, vă rugăm să verificați dacă materialul se poate spăla în mașina de spălat. Dacă da, utilizați detergent lichid Persil Gel Universal sau detergent capsule Persil Discs Universal 4in1. Alegeți Persil Gel Color sau Persil Discs Color 4in1 pentru haine colorate. Iar pentru îmbrăcămintea sport puteți folosi detergentul Perwoll Sport Activecare 3D. Acesta nu doar că îndepărtează petele de transpirație, ci și neutralizează mirosul neplăcut.

Pretratarea petelor de transpirație

Dacă pata de transpirație este foarte vizibilă, folosiți un agent de îndepărtare a petelor pentru pretratare sau aplicați o cantitate mică din detergentul ales direct pe pată. Lăsați să acționeze zece minute. Acest lucru permite soluției de îndepărtare a petelor să pătrundă în fibre și să acopere întreaga pată.

Spălarea hainelor cu pete de transpirație

Puneți hainele în mașina de spălat și spălați-le la cea mai ridicată temperatură posibilă indicată pe eticheta de îngrijire. Pentru un impuls suplimentar de curățare puteți adăuga un agent de îndepărtare a petelor compatibil cu materialul îmbrăcămintei direct în mașina de spălat.

Verificarea hainelor după spălare

După spălare, verificați dacă pata a fost complet îndepărtată. Dacă nu, repetați pașii de mai sus. Nu uscați haina până când pata nu a dispărut complet. În caz contrar, căldura de la uscător poate fixa pata și mai tare în țesătură.

Îndepărtarea petelor de transpirație de pe tricourile albe

Petele galbene de transpirație sunt vizibile în special pe hainele albe. Pentru a scăpa complet de aceste pete, ar trebui să alegeți detergentul Persil Discs Universal 4in1 sau Persil Gel Universal Acestea sunt special concepute pentru curățarea și îndepărtarea petelor de pe hainele albe.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Deep Clean Color Power Gel

Cele mai noi articole

 • haine murdare

  Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

 • haine impaturite

  Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant

 • sticla de mustar

  Petele de muștar: cum le îndepărtăm de pe haine fără urme