Skip to Content

Îndepărtarea petelor de ruj

Nimic nu completează o ținută mai bine decât rujul. Fie că e vorba de o nuanță de roșu aprins sau un roz intens, acesta arată întotdeauna atrăgător pe buze și se poate transforma în accesoriul perfect pentru zi sau seară. Situația se schimbă atunci când rujul ajunge pe hainele noastre sau ale celor dragi și lasă pete persistente. Din fericire, Persil are răspunsul la întrebarea: Cum scăpăm de petele de ruj de pe haine?

Pete de ruj

Iată cum se scot petele de ruj - pas cu pas

Pasul 1: Îndepărtați resturile de ruj cu partea neascuțită a unui cuțit, apoi tamponați zona pătată cu o cârpă curată și țineți materialul sub apă rece.

Pasul 2: Alegeți un detergent sau o soluție de îndepărtare a petelor potrivită materialului și tratați în prealabil petele de ruj cu aceasta. Puteți folosi, de exemplu, detergent lichid Persil.

Pasul 3: Spălați haina la o temperatură cât mai ridicată, cu un produs potrivit pentru petele dificile, dar delicat cu țesătura, cum ar fi detergentul lichid sau detergentul capsule de la Persil. Înainte de a alege programul de spălare, verificați eticheta de îngrijire din interiorul hainei. Astfel veți vedea temperatura maximă la care este recomandat să spălați articolul respectiv, precum și alte posibile instrucțiuni utile.

După acest ultim pas, este timpul să verificați rezultatul. Dacă pata persistă, repetați tratamentul cu soluția de îndepărtare a petelor, iar apoi puneți haina din nou la spălat.

Sfatul profesionistului: În compoziția rujului se găsesc de regulă diferite uleiuri, ceară și pigmenți de culoare. Prin urmare, este indicat să alegeți o soluție de îndepărtat pete care să poată dizolva grăsimea și culoarea. Pentru a vă asigura că aceasta nu afectează țesătura sau culoarea, încercați produsul pe o zonă mai puțin vizibilă a materialului.

Cum eliminați petele de ruj și salvați hainele preferate

Știți acel moment când sunteți pe grabă, iar rujul vă alunecă din mână și vă pătează bluza? Sau când vă schimbați, iar culoarea de pe buze se transferă pe gulerul cămășii preferate? Indiferent de culoarea sa, rujul produce pete rezistente, care pot distruge farmecul hainelor preferate. Situația poate fi însă rezolvată rapid, astfel încât petele de ruj de pe haine să rămână doar o amintire. Iată cum:

Pretratați petele de ruj

Uneori se întâmplă ca rujul să se rupă și să ajungă pe haine. Într-o astfel de situație, îndepărtați cât mai mult din resturile de ruj de pe material, folosind un cuțit mai puțin ascuțit, o lingură sau chiar marginea unui card bancar. Țineți apoi materialul cu zona pătată sub un jet de apă rece. Această acțiune nu va elimina în totalitate petele de ruj, dar le va diminua intensitatea, scoțând într-o anumită măsură pigmentul din țesătură.

Tamponați apoi locul pătat cu o soluție eficientă de îndepărtat pete, pe care ați testat-o în prealabil  într-un loc mai puțin vizibil al materialului. Dacă nu aveți o astfel de soluție, nicio grijă: turnați o cantitate mică de detergent lichid Persil pe pată și frecați ușor, doar cât acesta să pătrundă în material.

Spălați petele de ruj cu detergentul potrivit

Rujul sau machiajul pot ajunge pe diferite tipuri de țesături, motiv pentru care este bine să consultați eticheta articolului vestimentar, astfel încât să sortați și să spălați rufele în funcție de materialul acestora. Petele de ruj apar deseori nu doar pe hainele pe care le purtăm, ci și pe cămașa partenerului, bluzița copilului sau șervețelele de textile de pe masă - în cazul în care folosiți astfel de accesorii. Prin urmare, când spălați articolele pătate este necesar să țineți cont de temperatura și programul de mașină indicate pe etichetă.

Dacă vă întrebați "Cum scot petele de ruj de pe haine fără să le decolorez sau să le deteriorez în vreun fel?", alegeți întotdeauna un detergent potrivit materialului și culorii. De exemplu, în cazul rufelor colorate puteți opta pentru gama Persil Color - fie că alegeți detergent lichid, detergent capsule sau detergent pudră. Dacă aveți piele sensibilă sau spălați rufele copiilor, puteți folosi cu încredere Persil Sensitive Gel. Bineînțeles, puteți alege și un detergent eficient pentru hainele de zi cu zi, precum Persil Universal. Acesta pătrunde adânc în țesătură și îndepărtează chiar și petele foarte dificile, protejând în același timp materialul și fiind eficient chiar și în timpul spălărilor la temperaturi scăzute.

Verificați hainele pentru a vedea dacă au rămas urme de pete

După ce spălați haina la temperatura maximă recomandată, este indicat să verificați de fiecare dată zona pătată, preferabil în lumină naturală, înainte de a pune rufele la uscat. Dacă rujul este în continuare vizibil, repetați pretratarea și procesul de spălare până când totul este curat. Nu folosiți uscătorul pentru rufele cu pete încă vizibile, deoarece temperatura ridicată poate fixa petele.

Acum este momentul să vă relaxați și să vă bucurați de rezultat: rufe curate și strălucitoare, care pot fi purtate fără griji cu următoarele ocazii. Pentru orice altă situație în care vreți să redați strălucirea hainelor preferate, consultantul pentru pete Persil vă este oricând la dispoziție.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Deep Clean Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Deep Clean Gel Universal

 • detergent lichid Persil Gel Color

  Detergent lichid Persil Deep Clean Color Power Gel

Cele mai noi articole

 • haine murdare

  Cum îndepărtați corect petele de vărsături de pe haine

 • haine impaturite

  Recomandări pentru îndepărtarea eficientă a petelor de deodorant