Skip to Content

Sfaturi pentru îndepărtarea petelor de fructe roșii de pe haine

Căpșunile, zmeura sau cireșele fac parte din frumusețea verii - fără îndoială! Însă petele lăsate de fructele roșii pot fi destul de dificile și nu arată bine deloc, mai ales pe cămașa albă preferată. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să îndepărtați petele lăsate de fructele roșii de pe hainele preferate.

Un bol cu zmeura

Îndepărtați petele de fructe roșii pas cu pas

 1. Îndepărtați părțile solide ale petei, cum ar fi bucățile mici de fructe, apoi tamponați, nu frecați,  pata cu hârtie de bucătărie.
 2. Tratați pata cu un agent de îndepărtare a petelor.
 3. Spălați îmbrăcămintea așa cum este indicat pe eticheta de îngrijire.

După spălare, verificați rezultatul. Pata mai este acolo? Atunci repetați pașii 2 și 3.

Sfat profesionist: Petele de fructe roșii se numără printre petele foarte persistente. Așa că nu așteptați până la următoarea spălare, ci tratați imediat pata, de preferat cât este proaspătă.

Ce ajută la îndepărtarea petelor de fructe roșii de pe îmbrăcăminte?

O după-amiază relaxantă în grădină cu prietenii, cafea cu gheață și produse de patiserie delicioase și atunci se întâmpla ca o bucată de tartă cu căpșuni aterizează pe bluza albă înflorită, lăsând o pată mare roșie. Pentru că petele de la căpșuni, cireșe proaspăt culese sau de la semințele roșii ale rodiei pot fi foarte dificile, este important să acționați rapid.

Pe internet veți găsi diverse remedii de uz casnic care ar trebui să ajute la îndepărtarea petelor de fructe roșii. Acid citric, esență de oțet, pastă de dinți sau iaurt natural, de exemplu. Cu toate acestea, vă recomandăm să tratați îmbrăcămintea cu produse profesionale pentru îndepărtarea petelor. Acestea nu sunt doar mai de încredere, ci și protejează țesătura. Asigurați-vă că produsul ales este potrivit și pentru îndepărtarea petelor de fructe. Dacă ți se întâmplă să te pătezi pe drum și nu ai o soluție pentru pete la îndemână, spală pata cu apă rece. Iar, odată ce sunteți acasă, ar trebui să aplicați un agent de îndepărtare a petelor potrivit înainte de a pune hainele la spălat.

Cum să spălați rufele corect pentru a elimina petele de fructe roșii

Odată ce sucul de fructe roșii este absorbit de material, poate fi dificil de curățat. Dar cu produsele potrivite și cu o procedură bine gândită, bluza ta, blugii de culoare deschisă sau rochia ta preferată vor arăta din nou proaspete și curate.

Pretratarea petelor de fructe roșii cu detergent Persil

Pentru a îndepărta rapid și sigur petele de fructe roșii, ar trebui să pretratați pata. Acest lucru crește probabilitatea ca petele să dispară după primul ciclu de spălare. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este să utilizați un agent de îndepărtare a petelor potrivit. Asigurați-vă că agentul de îndepărtare a petelor este compatibil cu materialul îmbrăcămintei. Pentru hainele colorate vă recomandăm să testați, în prealabil, compatibilitatea materialului pentru rezistența culorii pe o zonă mică, neobservată.

Aplicați puțin detergent lichid pe pată înainte de spălare și lăsați-l să acționeze câteva minute, de exemplu Persil Universal Gel pentru articole de îmbrăcăminte albe sau detergentul Persil Color Gel pentru textile colorate.

Spălarea hainelor pătate cu fructe roșii

După ce agentul de îndepărtare a petelor sau detergentul și-a făcut efectul, curățați haina în mod normal. Urmați instrucțiunile de pe eticheta de îngrijire și spălați îmbrăcămintea la cea mai ridicată temperatură indicată pe aceasta. Utilizați detergentul Persil Discs Universal 4in1 sau Persil Discs Color pentru hainele colorate. În plus, puteți pune un produs de îndepărtare a petelor și în mașina de spălat. Asigurați-vă că materialul și soluția de îndepărtare a petelor sunt compatibile.

Verificarea rufelor după spălare

În cele mai multe cazuri, ar trebui să puteți elimina cu succes petele de fructe roșii de pe haine cu pașii de mai sus. Verificați haina după spălare. Dacă mai sunt urme de fructe roșii, repetați procesul de pretratare și spălare. Nu așteptați până când haina se usucă, ci aplicați soluția de îndepărtare a petelor direct pe țesătura umedă și apoi puneți-o înapoi în mașina de spălat. Aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru îndepărtarea petelor? Accesați consultantul pentru pete Persil unde veți găsi o varietate de sfaturi și trucuri de îndepărtare a diferitelor tipuri de pete.

În special pe textilele albe, petele de fructe roșii arată alarmant la început, dar nu vă faceți griji. Dacă acționați rapid și folosiți produsele potrivite, nu va mai rămâne nicio urmă de prăjitură de căpșuni, de smoothie de zmeură sau de dulceață de măceșe.

Mai multe produse

 • detergent pudra Persil

  Detergent pudră Persil Universal

 • detergent lichid Persil Universal Gel

  Detergent lichid Persil Gel Universal

Cele mai noi articole

 • haine colorate, adidasi rosii si blugi impaturiti

  Modalități pentru scoaterea petelor din materialele textile

 • femeie toarna ulei dintr-o sticla

  Modalități pentru scoaterea petelor de grăsime și ulei

 • tricou alb patat

  Sfaturi generale privind eliminarea petelor