Skip to Content

Cum să dozați corect

Duritatea apei, dozarea detergentului și mașina de spălat – ce este important? Pentru a doza cantitatea potrivită de detergent, trebuie să luați în considerare câteva aspecte: cât de dură este apa folosită în ciclul de spălare, cantitatea de rufe spălate și cât de murdare sunt acestea.

Următoarele sfaturi ar trebui să vă ajute să dozați corect detergentul și să protejați mediul.

Luați în considerare recomandările noastre

Pe fiecare produs Persil veți găsi recomandări de dozare, diferențiate după gradul de murdărire: scăzut, mediu și crescut. Sortarea rufelor în funcție de nivelul de murdărire este, prin urmare, un pas important în dozarea corectă a detergentului.

Cu cât rufele sunt mai murdare, cu atât mai mult detergent ar trebui să utilizați. Rețineți că sunt necesare cantități diferite de produse, în funcție de tipul utilizat, cum ar fi detergent gel, pudră sau  capsule, așa că nu uitați să verificați fiecare ambalaj specific pentru a ajusta doza.

Aflați nivelul de duritate al apei locale

Duritatea apei diferă de la regiune la regiune. Pentru a doza corect detergentul, trebuie să cereți întreprinderii locale de furnizare a apei să vă spună gradul corect al durității apei. Puteți ajusta apoi cu ușurință doza de detergent în funcție de duritatea respectivă a apei, urmând instrucțiunile din tabel de pe eticheta fiecărui produs Persil.

Verificați dimensiunea mașinii dvs.

Cantitățile de dozare de pe ambalajele noastre se bazează pe o încărcare normală a unei mașini de 4,5 până la 5 kg. Dacă aveți o mașină cu un tambur mai mare, veți găsi, de asemenea, cantități specifice de dozare pentru mașini mari pe fiecare produs Persil.

dozarea detergentului de haine

Facem o lume mai curată

  • certificatele Persil

    Certificatele noastre

    Henkel este un pionier în dezvoltarea detergenților ecologici și a fost prima companie care a semnat „Documentul A.I.S.E. pentru spălare și curățare durabilă” în 2005. Companiile care se alătură acestei inițiative a Asociației internaționale pentru produsele de îngrijire a casei și a rufelor se angajează să își îmbunătățească continuu procesele și să raporteze anual cu privire la progresele economice, cele privind mediul și cele sociale realizate pe baza unor cifre cheie stabilite.

  • familie se plimba in natura

    Responsabilitatea Henkel

    În calitate de pionier în domeniul sustenabilității, dorim să promovăm noi soluții pentru o dezvoltare sustenabilă și să dezvoltăm cu succes afacerea noastră în mod responsabil și economic. Aceasta include toate activitățile companiei - pentru întregul lanț de valori.